Agenda

Koningsloop in HalsterenVan : 24-04-2018 tot : 24-04-2018
Lokatie : Fort de Roovere, Halsteren

Traditiegetrouw vindt in Halsteren eind april een hardloopwedstrijd in oranjesfeer plaats. Deze Oranjeloop van organiserende atletiekvereniging Olympia in samenwerking met de plaatselijke Oranjevereniging heet sinds enkele jaren Koningsloop en wordt gehouden op een parcours over de Ligneweg.

Op dinsdag 24 april aanstaande klinkt op het terrein voor Fort de Roovere om 19.00 uur eerst het startschot voor een loop over 1 km voor kinderen: de Prinsen- en Prinsessenloop. Alle sportieve jongens en meisjes zijn van harte welkom om mee te komen lopen. Voor iedereen is er een mooie medaille beschikbaar en de eerste drie meisjes en jongens ontvangen zelfs een beker.

Na de prijsuitreiking voor de jeugd start de Koningsloop over 5 of 10 km naar keuze. Deze prestatieloop start net als de jeugdloop op het terrein tussen de aarden wallen aan de Ligneweg en gaat verder over de weg langs recreatiegebied De Melanen. Na een keerpunt voert de route over het fietspad langs de Ligneweg terug naar de start/finish. Bij de eerste doorkomst is er 2500 meter afgelegd.

De eerste Halsterse man en de eerste Halsterse vrouw op de langste afstand ontvangt een wisseltrofee en zal hier later ook op vermeld worden. Bij de Koningsloop over 10 km zijn er bloemen voor de eerste drie vrouwen en drie mannen. Start van de loop over 5 en 10 km is rond 19.20 uur, meedoen kost €5,-. Er is een drinkpost bij de finish. Inschrijven kan tot een kwartier voor de start ter plekke: bij de Schaft op het terrein aan de Ligneweg in Halsteren. Er is parkeergelegenheid. Alle verdere informatie is te vinden op: www.olympia-halsteren.nl.

Terug naar het overzicht