Agenda

Informatieavond Muzarto in het Belgische EssenVan : 26-06-2018 tot : 26-06-2018
Lokatie : Auditorium Muzarto, Essen (België)

Op 1 september wordt een nieuw decreet voor het deeltijds kunstonderwijs (DKO) van kracht in België. Daardoor wordt het DKO een volwaardig deel van het onderwijs. De schoolbesturen krijgen meer vrijheid om via het aanbod hun eigen accenten te leggen. Ook Muzarto in Essen krijgt een facelift.

Kinderen kunnen nu al vanaf 6 jaar starten met muziek en woord. Dit vertaalt zich in lessen waar zowel muziek als woord aan bod komen voor de 6- en 7-jarigen. Kinderen van deze leeftijd kunnen ook danslessen blijven volgen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen onmiddellijk met een instrument beginnen. Daarnaast volgen ze twee uur muziekatelier, waar ook aandacht is voor musiceren in groep. Vanaf het laatste jaar van de tweede graad kunnen kinderen zelfs al kiezen voor de optie jazz-pop-rock.

Ook in de derde en vierde graad zijn er wijzigingen en meer keuzemogelijkheden dan nu.  Zo kan er vanaf september naast de klassieke en jazz-pop-rock optie ook gekozen worden uit de opties muziekschrijven en oude muziek. Ook bij woordkunst-drama zijn er een aantal keuzemogelijkheden: van optie theater maken tot cabaret en comedy of speltheater.

Het decreet is een kans die Muzarto met beide handen aangrijpt om tot een kwaliteitsvol en aangepast aanbod te komen. Muzarto organiseert een infoavond waarop de hervormingen worden voorgesteld en toegelicht. Deze infoavond vindt plaats op dinsdag 26 juni in het auditorium van Muzarto Essen, Kerkstraat 3.

Terug naar het overzicht