Agenda

35e editie Nationale Jeugdronde RoosendaalVan : 09-07-2018 tot : 15-07-2018
Lokatie : Diverse locaties, Roosendaal en omgeving

Aankomende zomer gaat de 35e editie van de Nationale Jeugdronde van start. Van maandag 9 juli tot en met zondag 15 juli zullen ongeveer 435 deelnemers dagelijks een etappe afleggen en in totaal zo’n 250 kilometer door West-Brabant en het noorden van België fietsen.

Op de rustplaatsen wordt dagelijks een wedstrijdprogramma afgewerkt. De resultaten daarvan worden in klassementen omgezet. Er is een apart jongens- en meisjesklassement en zowel een individueel klassement als een ploegenklassement. Een systeem van handicappunten maakt het mogelijk dat iedere deelnemer evenveel kans maakt op de eindoverwinning.

De leiders in de individuele klassementen rijden in een gele trui, de leiders in het ploegenklassement fietsen met de gele petten. De leiders, bij zowel de meisjes als de jongens, in het ploegen eindklassement krijgen op zondagavond de Nederlandse kampioenschapstrui per deelnemer uitgereikt.

Verder wordt dagelijks ook een trui uitgereikt aan het meisje en de jongen die het meest gestegen zijn in het individueel klassement.

Alle prijzen worden uitgereikt door de Miss Nationale Jeugdronde. Dit jaar zal Tessa Reuvers deze rol gaan vervullen. Eerdere edities was zij een fanatieke deelnemer en kent de Nationale Jeugdronde op haar duim.

Kortom een heerlijke en sportieve week voor jongens en meisjes van 10 tot en met 14 jaar! Meer informatie en het volledige programma lees je op www.jeugdronde.nl.

Terug naar het overzicht