Roosendaal

Jaarwisseling in gemeente Roosendaal relatief rustig verlopen

Burgemeester Jacques Niederer

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De jaarwisseling in de gemeente Roosendaal is relatief rustig verlopen. De schade aan publieke eigendommen lijkt mee te vallen

Burgemeester Jacques Niederer: “Samen met het Openbaar Ministerie, Politie en Brandweer hebben we voorbereidingen getroffen ter voorkoming van ongevallen en ordeverstoringen. We hebben geconstateerd dat er meer meldingen waren over vuurwerk, dan voorgaande jaren. Dat is voor ons een punt van aandacht voor de toekomst. Het schietincident dat plaatsvond aan het einde van de nacht aan de Kalsdonksestraat is in onderzoek bij de politie. Het totale schadebedrag aan publieke eigendommen zijn we aan het inventariseren.”

Het op dit moment geraamde schadebedrag is 3.500 euro. Dit bedrag kan nog toenemen door vervolgschade, maar het bedrag is niets als je het vergelijkt met de jaren ervoor. Zo was de schade tijdens de jaarwisseling van 2011 ruim 54.000 euro en in 2012 zelfs meer dan 76.000 euro.

Grote incidenten hebben zich dit jaar niet voorgedaan. Wel werden twee kinderen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze ‘verdwaald’ vuurwerk over zich heen kregen. De brandweer rukte uit om uit om een voertuig en een keukenbrand te blussen. Vandalen hebben de struiken die zich bevonden op de rotonde van de Kennedylaan aangestoken en er zijn twee vuilnisbakken en een staande sigaretten-afvalbak door vuurwerk vernield.