Bergen op Zoom

GBWP wil daders vuurwerkoverlast aanpakken

Fractievoorzitter Evert Weys van GBWP

Redactie Redactie

De overlast rondom het Zonneplein op oudjaarsdag en nacht is ook fractievoorzitter Evert Weys van de Gemeente Belangen Werknemers Partij (GBWP) niet onopgemerkt gebleven.

In de nacht die feestelijk het nieuwe jaar zou moeten inluiden hebben er nabij het Zonneplein verschillende incidenten plaats gevonden. Verschillende ruiten zijn gesneuveld door vuurwerk, hulpverleners zijn belaagd en er is een auto in vlammen opgegaan. De gemeente Bergen op Zoom heeft tot nu toe weinig van zich laten horen, maar fractievoorzitter Evert Weys van GBWP wil dat de daders zo snel mogelijk worden gevonden zodat dit volgend jaar niet weer gebeurt. “Een verbod op vuurwerk wil ik niet want dan zijn veel mensen met goede bedoelingen de dupe”, zegt Evert Weys.

De bewoners van de seniorenflat aan het zonneplein en de Plejadenlaan in Bergen op Zoom werden al eerder belaagd door een groepje jongeren die een steen bij een van de bewoners naar binnen gooiden. Afgelopen oud en nieuw was het opnieuw raak bij dezelfde bewoner. Dit keer was het vuurwerk wat voor de grootste problemen zorgde. Het raam sneuvelde opnieuw waardoor het bij de bewoonster binnen gekomen is. Tijdens het herstellen van de ruit zijn de glaszetters ook belaagd met vuurwerk. “Ik vind dat de daders zelf voor de kosten moeten opdraaien”, aldus Evert Weys.  

Evert Weys hoopt dat de burgemeester ook langs gaat bij de slachtoffers om te laten blijken dat hij naast de bewoners staat.  “Je moet nog wel veilig in je eigen huis kunnen wonen”, zegt de fractievoorzitter.