Bergen op Zoom

Burgemeester Petter op bezoek in zilverstad Schoonhoven

De ambtsketting van burgemeester Petter werd opgepoetst door specialisten van het Zilvermuseum

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Burgemeester Frank Petter heeft donderdag 29 maart een bezoek gebracht aan zilverstad Schoonhoven. De Bergse eerste burger werd ontvangen door burgemeester Roel Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard, waartoe Schoonhoven behoort.

De ontmoeting was onderdeel van het cadeau dat de stad Bergen op Zoom afgelopen jaar ontving uit handen van Zilverstad-ambassadeur en oud-burgemeester van zowel Bergen op Zoom als Schoonhoven Dick de Cloe. Als waardering voor de zilvertentoonstelling ‘Voorbij ijdelheid’ die tussen 20 mei en 29 oktober 2017 te zien was in het Markiezenhof.

Schoonhovens Zilver
Zilverstad-deskundige René Kappers leidde het gezelschap rond door de binnenstad van Schoonhoven. Naast een bezoek aan de werkplaatsen en galeries van enkele zilversmeden, maakte de Brabantse bezoekers kennis met het bijzondere cultureel erfgoed van de Zuid-Hollandse vestingstad bestaande uit onder meer historische stadsbeelden, eeuwenoude arbeiderswoningen, fabriekjes en directievilla’s. Ook werd een bezoek gebracht aan de voormalige Joodse Synagoge, waar tegenwoordig het Schoonhovens Edelambachtshuys is gevestigd met ’s-werelds grootste privécollectie Schoonhovens zilver. Het bezoek eindigde met een backstage-bezoek aan het Nederlands Zilvermuseum, waar het gezelschap een indruk kreeg van de tentoonstelling ‘Feest!’ die vanaf 17 april te zien is en het 40-jarig jubileum van het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven markeert.

Tot slot overhandigde museumdirecteur Marcel Teheux de door de specialisten van het museum prachtig opgepoetste ambtsketting aan burgemeester Petter.