Eindstreep in zicht voor nieuwe Bergse coalitie

Informateur Ad Verbogt bracht zijn bevindingen over aan Arjan van der Weegen © ZuidWest Update

BERGEN OP ZOOM - Informateur Ad Verbogt heeft vrijdagmiddag tijdens een persconferentie in het oude stadhuis aan de Grote Markt zijn bevindingen naar buiten gebracht. Daaruit kwam naar boven dat GBWP, VVD, CDA en GroenLinks gaan proberen een coalitie te formeren.  

Tijdens het informeren sprak Verbogt met alle tien de partijen. Zij mochten hun ideale coalitie aan hem voorleggen. Dit nam hij mee in zijn onderzoek. De nieuwe coalitie lijkt dus in zicht. Verder zag Verbogt tijdens de gesprekken dat alle partijen erg open stonden en dat ze graag willen meedenken over de belangrijkste punten.

Zo waren GBWP en VVD het niet eens over de toekomst van de Auvergnepolder. Dat is nu van de baan, er gaat niet gebouwd worden. De polder in Halsteren moet volgens Arjan van der Weegen blijven zoals die nu is. Mogelijke coalitiepartij VVD legt zich neer bij het besluit van de GBWP. 

Zowel van der Weegen als Verbogt hopen dat het gehele college het zoveel mogelijk met elkaar eens wordt. Zo kan de stad bestuurd worden door de gehele raad.