Roosendaal

Dertien jaar cel voor doodschieten achterbuurman in Roosendaal

© Shutterstock

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Milan P. uit Roosendaal, die drie jaar geleden zijn achterbuurman doodschoot, is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van dertien jaar.

Het Hoger Gerechtshof in Den Bosch zegt dat er voldoende bewijs is en legt nu dezelfde straf op die de rechtbank in Breda eerder oplegde. Daarnaast moet de dader nu een schadevergoeding van 60.000 euro betalen aan de nabestaande van het slachtoffer. De weduwe zag namelijk alles van dichtbij gebeuren en heeft hierdoor een posttraumatische stressstoornis opgelopen.

Milan P. had ruzie met verschillende buurtbewoners en dat liep al een tijd niet goed. De achterbuurman, die zelf niet betrokken was bij de ruzie, ging naar het huis van P. om te bemiddelen. Nadat er niet werd opengedaan liep de achterbuurman weg. Milan P. deed alsnog de voordeur open en schoot de man van dichtbij in de rug. Het slachtoffer werd in het hart geraakt en overleed ter plekke.

Het Hoger Gerechtshof zegt dat Milan P. niet handelde uit noodweer, zoals zijn advocaat beweert. Het slachtoffer had namelijk geen wapen bij zich en vormde dus geen bedreiging voor de Roosendaler.