Roosendaal krijgt grootste zonnepark van Noord-Brabant

© Pixabay

ROOSENDAAL - Op de grens tussen de gemeenten Roosendaal en Steenbergen moet het grootste zonnepark van de provincie komen. Ontwikkelaar Diepp Solar uit Etten-Leur heeft een vergunning aangevraagd bij de gemeente Roosendaal om een park te bouwen met 115.000 zonnepanelen. Goed om jaarlijks 10.000 huishoudens van energie te voorzien.

De zonneweide van bijna 30 hectare groot is gepland in een buitendijks gebied gelegen aan de Roosendaalse Vliet. Voor het park is een netaansluiting met Enexis geregeld. Het park zal aangesloten worden op de open elektriciteitscentrale aan de Zwaanhoefstraat.

Diepp Solar gaat een vergunning aanvragen bij de gemeente Roosendaal. Het is gebruikelijk bij zo’n aanvraag dat belanghebbenden hun zienswijze in kunnen brengen en dat plannen eventueel kunnen worden aangepast. Ook zal er binnenkort een informatieavond worden georganiseerd waarbij omwonenden worden geïnformeerd en kunnen inspreken.

Inwoners van Roosendaal kunnen deelnemen aan het energiepark. Door middel van een onafhankelijk crowdfunding platform zal het mogelijk zijn zonne-aandelen te kopen vanaf vijfentwintig euro.

Het is nog niet bekend wanneer de bouw precies gaat beginnen. Maar Diepp Solar verwacht in maart of april volgend jaar te kunnen beginnen. Met de aanleg van het zonnepark is ongeveer 30 miljoen euro gemoeid.