Help postbezorger Kevin aan een nieuwe bestelbus

Kevin met zijn vriendin en dochtertje (Foto: Gofundme.com)

BERGEN OP ZOOM/HEERLE - Hij heeft nog een lange weg te gaan, maar de start is gemaakt. Postbezorger Kevin Baartmans (34) uit Bergen op Zoom is een crowdfundingactie gestart voor de aanschaf van een nieuwe bestelbus. Kevin werd vorige week vrijdag beroofd van zijn bus in Heerle, terwijl hij gewoon aan het werk was. Zijn klanten adviseerden hem een inzamelingsactie op te zetten, zij zouden wel doneren. Inmiddels is er bijna 1.500 euro opgehaald, maar er is minimaal 15.000 euro nodig.

De Bergenaar bezorgt dag in dag uit zijn pakketjes in Heerle, Moerstraten en Kruisland. Hij kent het gebied en de dorpen op zijn duim en er gebeurt eigenlijk nooit wat. De schrik zat er dan ook goed in toen die vrijdagochtend aan de Herelsestraat in Heerle de bestelbus van Kevin werd gestolen. Hij stond bij zijn bus en wilde net een briefje bij iemand in de brievenbus gooien toen hij een duw kreeg van achteren. Toen Kevin overeind stond, zag hij de overvallers met zijn bus vol pakjes wegrijden. Hij is nog bij iemand in een auto gestapt om de achtervolging in te zetten, maar zonder succes.

Afbetaald

Kevin is als zzp’er zelf verantwoordelijk voor de bus. Hij had zijn bus ook net helemaal afbetaald. Via de verzekering krijgt hij de dagwaarde terug en dat is niet bijster veel. De bestelbus kwam uit 2012 en had inmiddels 360.000 kilometer op de teller. Voorlopig rijdt Kevin met een grote auto zijn rondjes door de dorpen. Maar dat is alles behalve ideaal. Hij moet meerdere keren laden en dat kost extra tijd én bezine.

Donatie

Op aanraden van zijn klanten uit Heerle, Moerstraten en Kruisland is Kevin nu een crowdfundingactie begonnen op de site gofundme.com. Inmiddels hebben 33 mensen een donatie gedaan. Ook in de supermarkt in Heerle helpen ze de postbezorger. Er staat een potje waar mensen statiegeldbonnetjes in kunnen leveren. “Verbaasd, boos en verdrietig dat dit gebeurd is, maar dankzij de mensen in Heerle, Moerstraten en Kruisland heb ik alle moed bijeen geraapt om deze campagne op te starten. Op deze manier hoop ik gauw weer aan het werk te gaan en met een glimlach de pakketjes te bezorgen bij de mensen,” schrijft Kevin op zijn donatiepagina.

Mocht jij de 34-jarige Kevin willen helpen, dan kan je hier doneren.