Bergen op Zoom

Bergenaar Klaas Otto gaat voor zes jaar achter slot en grendel

Redactie Redactie

Bergenaar Klaas Otto is donderdag door de rechtbank in Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. Dat kreeg hij opgelegd voor onder meer witwassen, afpersing, bedreiging en zware mishandeling. Hij werd vrijgesproken van brandstichting en het laten ontploffen van een handgranaat.

De 50-jarige Otto, oprichter van motorclub No Surrender, heeft zich gedurende een periode van tien jaar schuldig gemaakt aan het witwassen van ruim 1,3 miljoen euro afkomstig uit misdrijven. Daarnaast stond hij bekend als een zeer gewelddadig man en wordt hij ook schuldig bevonden voor afpersingen, mishandelingen en bedreigingen.

Hij dwong zijn slachtoffers met grof geweld tot het afgeven van grote geldbedragen en voertuigen. De straf valt een stuk lager uit dan de geëiste 10 jaar.

Rechterhand

De medeverdachte, die samenwerkte met Otto, krijgt 18 maanden gevangenisstraf opgelegd. De eis voor hem was drie jaar, maar ook hier oordeelde de rechter anders. Wel moeten hij en Otto ruim een ton aan materiële en immateriële schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.