Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal duurzaamste warmtenet

Elmar Franken, directeur gemeente Roosendaal, neemt namens DER en de gemeente Roosendaal de award in ontvangst. © Gemeente Roosendaal

NIJMEGEN/ROOSENDAAL - Donderdagavond is tijdens het Nationaal Warmte Congres 2018 Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal (DER) uitgeroepen tot duurzaamste warmtenet van Nederland in de categorie kleinere netwerken.

DER is het gemeentelijke energiebedrijf en probeert de stad van het gas los te koppelen en aan te sluiten op het warmtenet. Het bedrijf maakt bijvoorbeeld gebruik van restwarmte van afvalverbrander Suez. Met deze restwarmte worden momenteel de Douanier, de woningen van de Nieuwe Wipweide en de basisschool de Zonneboom in de wijk Westrand verwarmd. In de nabije toekomst wordt ook het voormalige Essentgebouw, de Titus Brandsmastraat en de nieuwe wijk Stadsoevers aangesloten op het warmtenet.

Meest duurzaam

Tijdens het Nationaal Warmte Congres in Nijmegen zijn awards uitgereikt in twee categorieën, namelijk in die van grote en kleine warmtenetten. Professionals uit de warmtesector hebben de kleinere warmtenetten beoordeeld op fosiel aandeel, temperatuur en potentie voor toekomstige verduurzaming. DER kwam als meest duurzaam uit de bus.