Bergen op Zoom

Officier van Justitie eist taakstraf tegen neppsycholoog

Redactie Redactie

Een 73-jarige man uit Bergen op Zoom, die zich voordeed als psycholoog, kreeg maandag 220 uur taakstraf tegen zich geëist. De man zou jarenlang een meisje hebben misbruikt. Het slachtoffer was een bekende voor de man, het was namelijk een vriendin van zijn dochter.

De man studeerde psychologie en deed onder meer aan hypnose. Omdat hij niet aan de bak kwam, deed hij er wat dingen naast. Van zijn dochter hoorde hij dat een vriendin niet lekker in haar vel zat. Hij bood haar aan te helpen, wat de ouders en het slachtoffer dankbaar aannamen.

Ellende

Toen het slachtoffer nog geen zestien jaar was begon de narigheid. Tussen 2001 en 2008 heeft de neppsycholoog tijdens verschillende sessies in Halsteren het slachtoffer aangeraakt. Jaren later vertelde ze alles en deed ze aangifte van verkrachting.

Justitie verdenkt de man onder andere van het aanraken van de borsten van het meisje. Ook vindt de officier het laakbaar dat de man het meisje zo goed kende. Voor verkrachting is er te weinig bewijs. Over twee weken doet de rechter in Breda uitspraak over de zaak.