Ruiten ingegooid bij woningen in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - In Hoogerheide zijn het afgelopen weekend op twee plekken ruiten ingegooid met bakstenen. Dat gebeurde beide keren ’s nachts.

De eerste keer was op 18 mei. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een ruit ingegooid van een woning aan het Duintjesplein. En op 20 mei, de nacht van zondag op maandag, was het opnieuw raak. Deze keer in een huis op de hoek Wouwbaan – Verlengde Duinstraat in Hoogerheide.

Hels kabaal

Eén van de geschrokken bewoners is Geoffrey Venus. “Wij lagen lekker te slapen en ineens een hels kabaal.” Ze gingen snel beneden kijken wat er aan de hand was. Daar vonden ze een halve baksteen in de kamer. “De voorruit lag in duizend stukjes. Het was stressen, we hebben meteen de politie gebeld,” vertelt Venus. Ook de auto bleek beschadigd te zijn. Het was niet gelukt de autoramen in te gooien, maar de achterkant zat wel vol deuken.

Getuigen gezocht

Toen Venus beneden kwam, was er van de dader of daders al niets meer te bekennen. Buren verderop in de straat hebben wel een aantal jongens zien weglopen. “Dezelfde nacht is er twee huizen verderop een auto gestolen. Dat staat op camera, maar de beelden zijn van slechte kwaliteit,” aldus Venus. De politie kon de autodiefstal niet bevestigen, maar de twee vernielingen van 18 en 20 mei wel. Venus hoopt dat getuigen zich melden en hun tips willen doorgeven aan de politie via telefoonnummer 0900-8844 of mailen naar geoffrey.venus@hotmail.com.