VVD wil parkeergarages openstellen voor binnenstadbewoners

Foto: © Archief ZuidWest TV

BERGEN OP ZOOM - De VVD in Bergen op Zoom wil dat bewoners van de binnenstad goedkoop kunnen parkeren in de parkeergarage Achter de Grote Markt. De politieke partij stelt hierover vragen aan burgemeester en wethouders.

Parkeergarage Achter de Grote Markt wordt binnenkort opgeknapt voor 2,8 miljoen euro. Maar volgens de VVD wordt nog niet de helft van de parkeergarage gebruikt door bezoekers. De bezettingsgraad is gemiddeld 40%. Tegelijkertijd kunnen bewoners van de binnenstad vaak geen parkeerplek vinden in de buurt van hun huis. Daarom vraagt de VVD zich af of het niet beter is de bewoners ook toegang te geven tot de parkeergarage.

Aparte ruimtes voor bezoekers en bewoners

De VVD begrijpt dat er altijd genoeg parkeerplekken moeten zijn voor toeristen en bezoekers van de binnenstad. En dat er niet genoeg plek is om alle bewoners dan ook in de parkeergarage te laten parkeren. Maar volgens de VVD kan misschien wel een deel van de garage gereserveerd worden voor de bewoners. Er is voor bewoners nu al wel een nachtabonnement voor parkeergarages. Maar door de specifieke tijden waarop je dat abonnement kunt gebruiken, moeten veel bewoners ook nog een gewone bewonersvergunning kopen.

Parkeerdruk binnenstad verminderen

Het lijkt de VVD een prima plan om parkeerplaatsen die toch niet worden gebruikt, te gunnen aan de bewoners van de binnenstad. Maar hoe dat precies vorm moet krijgen, laat de partij over aan de gemeente. De VVD wil van burgemeester en wethouders weten of ze een speciaal voordeelabonnement voor bewoners een goed idee vinden en of parkeergarage Achter de Grote Markt daarvoor gebruikt kan worden.

Als Bergen op Zoom de plannen voor het gebruik van parkeergarage Achter de Grote Markt niet zit zitten, wil de VVD graag horen wat de gemeente dan wil doen om de parkeerdruk in de binnenstad aan te pakken.