Politie pakt drie mensen op voor oplichting via Marktplaats

© Shutterstock

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - De politieteams van Bergen op Zoom en Roosendaal hebben drie mannen opgepakt die verdacht worden van oplichtingspraktijken via Marktplaats. De verdachten komen uit Roosendaal en Nieuw-Vossemeer.

In totaal zijn 42 mensen slachtoffer geworden van de oplichtingspraktijken. Een aantal van hen heeft aangifte gedaan. De slachtoffers zijn afkomstig uit het hele land.

Benadeeld

Twee van de verdachten zijn afkomstig uit Roosendaal. Zij zijn donderdag aangehouden. Het tweetal is betrokken bij 14 oplichtingszaken. De twee mannen benadeelden de slachtoffers voor bedragen tussen de 110 en 256,50 euro. De derde verdachte is een 18-jarige man uit Nieuw-Vossemeer. Hij werd in april al aangehouden en wordt verdacht van 14 oplichtingszaken. De man benadeelde zijn slachtoffers voor bedragen tussen de 100 en 456 euro.

Vierde verdachte

De politie is nog op zoek naar een vierde verdachte. Het gaat om een man uit Bergen op Zoom. Ook hij heeft 14 mensen gedupeerd. Hij moet zich nog melden bij het politiebureau. Inmiddels staat de Bergenaar gesignaleerd in het politiesysteem.