Roosendaal

OM: XTC-lab in woonwijk Roosendaal draaide waarschijnlijk al twee jaar

Archieffoto's © Christian Traets Fotografie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

In het XTC-lab aan de Voorstraat in de wijk Burgerhout in Roosendaal maakten ze waarschijnlijk twee jaar lang xtc-pillen. Dat meldt Omroep Brabant op basis van de aanklacht van het Openbaar Ministerie (OM). Het drugslab zat in een schuur achter een woonhuis en werd in maart dit jaar ontdekt.

Volgens de aanklacht van het OM werden in de schuur drugs gemaakt sinds 12 maart 2017. De productie ging door tot het moment dat het lab werd ontdekt. De politie kwam het XTC-lab op het spoor, dankzij de tip van een buurtbewoner. Die zag mensen met spullen sjouwen en vond dat verdacht.

Gevaar voor omgeving

In de schuur stonden onder meer vijf tanks met elk 50 liter zeer explosief waterstof. Volgens de politie was het drugslab een gevaar voor de omgeving. Als er een explosie had plaatsgevonden, dan was de schade niet te overzien. In het lab lagen chemische stoffen voor de productie van bijna 3 miljoen xtc-pillen.

Voorarrest verlengd

De rechtbank heeft dinsdag besloten het voorarrest van de vier verdachten te verlengen. Het gaat om de vader, moeder en hun zoon Johan M. Hij zou twee jaar lang xtc hebben gemaakt. De vierde verdachte is een man uit Dinteloord, Nordin van O. Deze man zou de meeste schuld op zich hebben genomen. Van O. beweert dat hij zou zijn afgeperst door criminelen om het lab te onderhouden.

Lees ook: Drugslab ontdekt in woning in Roosendaal: 3 mensen aangehouden