Geen regio geselecteerd

Gemeenten gaan plannen Lage Zegstraat wijzigen

De Lage Zegstraat heeft al jaren last van sluipverkeer © Archief ZuidWest TV

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het verkeersplan voor de Lage Zegstraat tussen Roosendaal en Zegge wordt gewijzigd. Dat hebben de gemeenten Roosendaal en Rucphen besloten. Voor het huidige plan is te weinig draagvlak bij de inwoners van Zegge.

De Lage Zegstraat heeft al jaren last van sluipverkeer. De straat wordt veelvuldig gebruikt om bij de A58 te komen. Om het sluipverkeer te ontmoedigen besloten de gemeenten Roosendaal en Rucphen een landbouwsluis aan te leggen in de Lage Zegstraat. Ook zou er een inrijverbod komen voor de parallelweg.

Weinig draagvlak

Maar volgens de commissie Bezwaarschriften van de gemeente Roosendaal is er te weinig draagvlak bij de inwoners van Zegge. De commissie heeft het college van de gemeente Roosendaal geadviseerd het verkeersplan in te trekken. De gemeente Rucphen heeft het advies overgenomen.

Andere oplossing

De twee gemeenten gaan nu op zoek naar een andere oplossing. Roosendaal moet daarbij wel bereikbaar blijven via de Lage Zegstraat voor de inwoners en ondernemers van Zegge. Wanneer de nieuwe oplossing bekend wordt is nog niet duidelijk.