West-Brabant

Wegens succes tweede editie Kijk Binnen Bij Bedrijven

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Er komt een tweede editie van Kijk Binnen Bij Bedrijven op de Brabantse Wal. Van 14 tot en met 21 september zetten bedrijven en organisaties opnieuw hun deuren open voor publiek.

Tijdens Kijk Binnen Bij Bedrijven kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen. Dat kan gewoon om eens te zien hoe een bedrijf of organisatie in elkaar zit, maar ook om te zien of het werk dat daar gedaan wordt iets voor jou zou zijn. In april, de eerste keer dat Kijk Binnen Bij Bedrijven werd gehouden, hebben 13 mensen een baan gevonden, zijn er nieuwe leerwerkplekken en stageplaatsen bijgekomen en hebben 30 vrijwilligers een nieuwe uitdaging gevonden.

Kennismaken

Connie Zagers-Verburgt is coördinator vrijwilligerswerk bij zorginstelling tanteLouise in Bergen op Zoom. Zij nodigt mensen van harte uit in september een kop koffie te komen drinken. Want ze laat graag zien wat het werk in een verpleeghuis of zorgcentrum inhoudt. “Ik merk toch vaak dat er nog heel veel mensen nog nooit binnen geweest zijn, onbekend zijn met deze leef- en woonvorm. En ik denk dat het een heel reëel onderdeel is van het leven, van de maatschappij.”

Achter gesloten deuren

Samen in de Regio is mede-organisator van Kijk Binnen Bij Bedrijven. Directeur Anita Karremans is blij met de medewerking van alle deelnemers, omdat het kansen biedt die je normaal niet krijgt. “Ze kunnen een kijkje nemen om te kijken wat gebeurt er nu eigenlijk achter die deuren bij een bedrijf. Want ja, je kunt niet zomaar aankloppen bij een bedrijf ‘Mag ik even binnenkijken’. Dus die bedrijven bereiden zo’n dag heel erg goed voor,” legt Karremans uit. “Ze bepalen zelf of ze vacatures hebben, of ze gewoon een open dag organiseren, omdat ze het belangrijk vinden om hun bedrijf of organisatie te promoten.”

Aanmelden via website

Bezoekers kunnen zich aanmelden via de website van Kijk Binnen Bij Bedrijven. En ook bedrijven en instellingen op de Brabantse Wal die in september mee willen doen aan de open dagen, kunnen zich online aanmelden.