Roosendaal

VLP ongerust over rattenoverlast in Fatimawijk Roosendaal

© Shutterstock

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De VLP maakt zich zorgen over rattenoverlast in de Fatimawijk in Roosendaal. Volgens de VLP worden er, net als in 2015 en 2018, steeds meer ratten gezien.

De ratten worden vooral gezien in de buurt van het voormalig Abbeyfield-terrein, bij de Van Gilselaan en het Knipplein. Op het Knipplein zit ook een peuteropvang waar peuters buiten spelen. En er is een speelveldje waar ouders met kleine kinderen veel gebruik van maken. De VLP maakt zich zorgen dat de kinderen in aanraking kunnen komen met besmette ratten. Ratten kunnen bijvoorbeeld drager zijn van de ziekte van Weil.

De VLP heeft schriftelijk vragen gesteld aan burgemeester en wethouders. De partij wil weten of de gemeente op de hoogte is van de rattenoverlast en of ze van plan is er iets tegen te gaan doen. Ook wil de VLP weten of de gemeente met de buurt praat over de rattenoverlast.

Volgens de VLP zou de eigenaar van het voormalig Abbeyfield-terrein hebben beloofd een bouwplan voor te bereiden. Maar de ontwikkeling van het terrein lijkt stil te liggen. De VLP wil van burgemeester en wethouders weten hoe ver het staat met de herontwikkeling van het terrein in de Fatimawijk.