West-Brabant

Dit jaar geen Brabantse Wal Dag, maar een Brabantse Wal Week

De Brabantse Wal Dag wordt ook dit jaar weer gehouden op Landgoed Mattemburgh © Archief ZuidWest TV

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Dit jaar is er niet alleen een Brabantse Wal Dag, maar een hele week van de Brabantse Wal. Dat heeft Streekorganisatie Brabantse Wal bekendgemaakt. De week wordt gehouden van 8 t/m 15 september.

,,Op deze manier kunnen we een nog groter publiek bereiken”, zegt Dennis van Tilborg, woordvoerder van de organisatie. ,,We willen laten zien dat de Brabantse Wal enorm veel te bieden heeft, zeker op het gebied van voeding en recreatie. Van het Brabantse boerenleven tot wandelingen en fietstochten door de prachtige natuur.”

Boerendag

De week begint op zondag 8 september met de Woensdrechtse Boerendag. Woensdag 11 en donderdag 12 september zijn hoofdzakelijk voor kinderen gereserveerd. Zo gaan scholen op bezoek bij Klassenboeren op de Brabantse Wal. Hier leren kinderen over waar en hoe voedsel geproduceerd wordt door te voelen, te proeven en te doen.

ProefMei College on Tour

Vrijdag 13 september is de extra editie ProefMei College on Tour met als bijzondere spreker: Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad. ,,Ed heeft zijn wortels in Bergen op Zoom en kan vanuit zijn functie en loopbaan veel vertellen over het klimaat”, zegt Van Tilborg. Cabaretier Edo Berger sluit het evenement af met zijn visie op het klimaat en een duurzame wereld.

Brabantse Wal Dag

Zaterdag 14 september sluiten de evenementen: ‘Kijk binnen bij bedrijven’ en Kunsten in de Monumenten aan bij de Brabantse Wal Week. Er is dan ook een fietstocht langs diverse boerenbedrijven en verzamel je de ingrediënten voor een heerlijk maal, dat aan het einde van de tocht wordt klaargemaakt op een bijzondere locatie.

Tot slot is er op zondag 15 september de enige echte Brabantse Wal Dag. Ook dit jaar weer op Landgoed Mattemburgh. De hoofdthema’s zijn toerisme, recreatie, duurzaamheid en innovatie op de Brabantse Wal.