Roosendaal

Auto botst op lantaarnpaal in Roosendaal na achtervolging

© Christian Traets Fotografie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Een man is in de nacht van donderdag op vrijdag gewond geraakt nadat hij met zijn auto in botsing kwam met een lantaarnpaal. Door de klap vloog het voertuig in brand. Dat gebeurde rond 04.00 uur op een kruising van de Laan van Brabant, recht voor de brandweerkazerne.

Volgens BN DeStem zou de man zijn achtervolgd door de politie. Agenten zagen de snelheidsduivel rijden op de A17 bij Dordrecht. De achtervolging werd ingezet. De man reed echter zo snel, dat de politieauto hem niet bij kon houden. Collega’s die verderop surveilleerden hebben vervolgens de achtervolging overgenomen.

Hoge snelheid

De man verliet bij de afslag Roosendaal-West de snelweg. Met hoge snelheid reed hij het centrum van Roosendaal in. Op de Laan van Brabant verloor de bestuurder de macht over het stuur en vloog uit de bocht. Hij kwam met een klap tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De auto vloog vervolgens in brand. De brandweer heeft het vuur snel kunnen blussen. Bij de achtervolging raakte ook een politieauto beschadigd.

De bestuurder is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hij kan binnenkort een proces-verbaal verwachten.