Fontein Binnenschelde uitgezet na onrust over blauwalgverspreiding

Foto: Gemeente Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft uit voorzorg de fontein in de Binnenschelde uitgezet. Aanleiding is de onrust die is ontstaan door berichtgeving van Omroep Brabant, dat de fontein blauwalg door de lucht verspreidde.

Normaliter worden bepaalde protocollen doorlopen om de fontein uit te zetten. Het water van de Binnenschelde wordt getest door Waterschap Brabantse Delta. Mocht de kwaliteit van het water niet goed zijn, dan wordt de gemeente gewaarschuwd door het Waterschap, de Provincie en de Omgevegingsdienst Midden- en West-Brabant. De fontein wordt vervolgens automatisch uitgezet.

Onrust

Ondanks dat de gemeente geen signalen heeft ontvangen, is toch besloten de fontein voorlopig uit te zetten. "Naar de mening van het college moet alles worden gedaan om maatschappelijke onrust te voorkomen", aldus de gemeente Bergen op Zoom.

Onderzoek

De komende week wordt samen met Waterschap Brabantse Delta gekeken naar de waterkwaliteit. Aan de hand van die uitkomsten wordt besloten de fontein wel of niet terug aan te zetten.