Hitteplan RIVM ook komende dagen van kracht

© Shutterstock

WEST-BRABANT - Het is en blijft de komende dagen erg warm. Voor sommigen fijn, maar kwestbare mensen kunnen er veel last van hebben. Het hitteplan wat het RIVM zondag in werking heeft gesteld, blijft dan ook van kracht.

Het hitteplan is in feite een waarschuwing voor hitte en de risico’s die dit met zich mee kan brengen en een oproep om extra op elkaar te letten. Vooral voor groepen kwetsbare mensen, zoals ouderen, baby’s, chronisch zieken, mensen met overgewicht, mensen in verzorgingshuizen en mensen in een sociaal isolement brengt hitte gezondheidsrisico’s met zich mee. Deze mensen moeten alert zijn op uitdroging en oververhitting. Ook baby’s en hele jonge kinderen hebben extra aandacht nodig om koel te blijven en genoeg te drinken.

Advies

Aangeraden wordt om voldoende te drinken, luchtige kleding te dragen, in de schaduw te blijven en inspanning te beperken. Ook wordt geadviseerd de woning koel te houden door zonwering, ventilator of airconditioning. De tropische hitte blijft voorlopig aan. Dinsdag en woensdag kan de temperatuur zelfs oplopen tot 36 graden.