Over de Tong beste theaterrestaurant van Nederland

Foto: Theater De Kring Roosendaal

ROOSENDAAL - Lezers van het tijdschrift Theatermaker hebben brasserie Over de Tong in Roosendaal uitgeroepen tot beste theaterrestaurant van Nederland. Met ruime voorsprong kwam de brasserie als winnaar uit de bus.

“De kroon op ons werk”, aldus horecamanager Mark de Wit. “Ons team doet er alles aan om het onze gasten naar de zin te maken. Dat dat op deze manier wordt gewaardeerd is fantastisch.” Sinds 2016 is Over de Tong het hart van Cultuurcluster Roosendaal, met onder meer Theater De Kring. Het gebouw aan het Tongerloplein valt op door de grote ramen en het hoge plafond met daarop het bekende Roosendaalse kunstwerk ‘Stadsgezichten’.

Missie

Over de Tong biedt theatergasten de gelegenheid om eerst te tafelen en daarna relaxed plaats te nemen in de theaterstoel. De Wit: “Het is onze missie om ervoor te zorgen dat de gasten op tijd in de zaal zitten. De rest van de avond blijft de tafel voor onze gasten gereserveerd zodat ze ook in de pauze en na afloop van de voorstelling kunnen genieten van hun avond uit.”

Lovende reacties

Theatermaker kreeg veel lovende reacties binnen over het Roosendaalse theaterrestaurant. “Heerlijk eten”, “Brabantse gastvrijheid” en “als je hier binnenkomt word je meteen in de watten gelegd en begint je middag/avondje uit meteen!”. Ook de artiesten weten Over de Tong te waarderen. Het restaurant is favoriet bij Sanne Hans, bij het grote publiek bekend als Miss Montreal. Maar ook Jochem Myer, Jeroen Woe, Richard Groenendijk, Gerard Spong en Arjen Lubach werden hier afgelopen seizoen gespot.