Hoogerheide

Ook Woensdrecht start met pilot ‘Rent-a-BOA’

© Nationale Beeldbank

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Woensdrecht start in september in navolging van Bergen op Zoom met de pilot ‘Rent-a-BOA’. De opzet is dat inwoners van de gemeente in contact komen met de BOA en wijkagent en samen een plan maken hoe bepaalde problemen worden aangepakt. Daarbij moet je denken aan hondenpoep, parkeeroverlast en verkeersovertredingen.

Het gaat om een proef die is opgezet nadat de gemeenteraad in februari hier een motie over aannam. Als inwoners in een bepaalde wijk of gebied een probleem melden, wordt eerst het gesprek aangegaan. Vervolgens wordt bekeken hoe de problemen worden aangepakt.

Structurele aanpak

Burgemeester Steven Adriaansen wil de problemen structureel aanpakken. “We gaan dus niet meteen bonnen uitschrijven maar vooral ook inzetten op preventie en communicatie. Daar hebben we de bewoners hard voor nodig.”

Vanaf 19 augustus kunnen groepen inwoners zich aanmelden voor het project. Hiervoor zal een speciaal emailadres bekend worden gemaakt. Vooraf wordt ook aangegeven onder welke voorwaarden inwoners zich kunnen aanmelden.