Bergen op Zoom

Drugscriminaliteit daalt in Bergen op Zoom en Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het aantal drugsdelicten in Bergen op Zoom en Roosendaal is het afgelopen jaar gedaald. Dat blijkt uit de Drugsmonitor 2018 die de twee gemeenten op lieten stellen. De drugsoverlast die inwoners ervaren, blijft nagenoeg gelijk.

Het afgelopen jaar werd in Bergen op Zoom en Roosendaal onderzocht hoe het gesteld is met drugscriminaliteit en drugsoverlast. Uit het onderzoek blijkt opnieuw dat er een verschil is tussen de feitelijke politiecijfers rondom drugsdelicten en de beleving van inwoners omtrent drugsoverlast.

Drugshandel

In 2016 werd in beide gemeenten ook onderzoek uitgevoerd naar drugsoverlast en drugshandel. Uit de cijfers bleek dat er minder drugsincidenten waren sinds de sluiting van de coffeeshops in 2009, maar inwoners hadden meer overlast van de drugshandel op straat. En dat gevoel heerst nog steeds, zo blijkt uit het onderzoek van vorig jaar.

Aanpak

Beide gemeenten gaan op basis van de Drugsmonitor 2018 gezamenlijk door met de huidige aanpak van drugscriminaliteit. Toch gaan de twee gemeenten ook lokaal meer doen. Zo wil Bergen op Zoom zich niet alleen meer focussen op wijken, maar meer op personen. Roosendaal gaat daarentegen voor een wijkgerichte aanpak. Er komt meer aandacht voor de wijk Langdonk. Daar is namelijk de drugsoverlast toegenomen.