Bergen op Zoom

Lijst Linssen vindt gemeente nalatig in strijd tegen eikenprocessierups

Foto: © Margje Zomerman/Nationale Beeldbank

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Lijst Linssen slaat alarm over de eikenprocessierups. Volgens de politieke partij is de gemeente gemakzuchtig en nalatig in haar acties rondom de processierups die inmiddels is uitgegroeid tot een enorme plaag.

“De haarden breiden zicht uit! Er worden geen afzetlinten aangebracht als waarschuwing. Er komt niemand kijken en er worden geen acties ondernomen”, aldus fractievoorzitter Ton Linssen in zijn brief aan het college van burgemeester en wethouders.

Gezondheidsrisico

Linssen waarschuwt het gemeentebestuur. “Deze enorme plaag breid zich snel uit en brengt enorme gezondheidsrisico’s voor onze bevolking. Onze gemeente met veel groen en nu met veel beleving van mensen in de buitenlucht brengt veel klachten van huidaandoening, ademhaling problemen en pijn in de ogen.”

Actie

Volgens Linssen moet er door het college onmiddellijk actie worden ondernomen. “En dat moet niet alleen bestaan uit het verwijderen van de rupsen, maar ook uit informatie en voorlichting van de burgers.” Ook wil de fractievoorzitter weten wat de gemeente in de afgelopen weken allemaal heeft gedaan om de eikenprocessierups te bestrijden.