Roosendaal

Uitbaten sporthallen In de Roos en De Omganck uitbesteed

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal wil het uitbaten van de sporthallen In de Roos en De Omganck gaan uitbesteden. De sporthallen blijven wel gewoon eigendom van de gemeente.

Roosendaalse Lijst heeft in juni vragen gesteld over de mogelijke verkoop van sommige sporthallen. De gemeente Roosendaal laat nu weten dat er een fout stond in de jaarstukken, waardoor het leek alsof de sporthallen verkocht zouden gaan worden. Maar Roosendaal wil alleen de exploitatie en het beheer uit handen geven. En dan alleen van de sporthallen In de Roos en De Omganck.

Goedkoper

Adviesbureau Synarchis gaf de gemeente het advies om het uitbaten van deze sporthallen uit te besteden. Als er horeca bij de sporthallen zit, dan wordt dat ook uitbesteed. De gemeente verwacht dat ze dan voortaan minder geld kwijt is.

Roosendaal gaat de aanbesteding van de exploitatie en het beheer de komende maanden voorbereiden. Dan worden ook de voorwaarden voor het uitbaten van de sporthallen duidelijk gemaakt. De gemeente heeft de huidige exploitanten al persoonlijk laten weten van de plannen voor aanbesteding.