Bergen op Zoom

Gemeente plaatst nieuwe digitale schermen bij 19 parkeerautomaten

© Archief ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Bergen op Zoom heeft bij negentien parkeerautomaten op de verschillende pleinen in het centrum nieuwe digitale schermen geplaatst. De schermen zijn bij fel licht wel goed leesbaar. Dat zegt wethouder Patrick van der Velden in zijn antwoord op vragen van Lijst Linssen.

De politieke partij had van inwoners klachten gekregen over de schermen die slecht te lezen zouden zijn bij fel zonlicht. Aan het college van burgemeester en wethouders werd gevraagd zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Kostbaar

Van der Velden komt Lijst Linssen gedeeltelijk tegemoet. “Het is te kostbaar om alle parkeerautomaten te voorzien van dergelijke nieuwe schermen. Daarnaast geldt dat bijna 50% van de betalende kanten tegenwoordig gebruik maakt van een belparkeerprovider”, aldus Van der Velden in zijn antwoord.

Niet haalbaar

Lijst Linssen had ook gevraagd te onderzoeken of er een scherm geplaatst kon worden op de automaten, zodat er een schaduw valt over het scherm waardoor dit beter leesbaar wordt. Volgens de wethouder is dat niet haalbaar. “Parkeerbeheer heeft dat voor ons nagegaan bij de leverancier, maar dat is helaas niet mogelijk.”