Roosendaal

Wijkhuis De Wieken in Roosendaal krijgt Buurtcadeau van Oranje Fonds

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Wijkhuis De Wieken in Roosendaal krijgt het Oranje Fonds Buurtcadeau. De prijs wordt uitgereikt op zaterdag 6 juli.

Het Oranje Fonds geeft altijd een Buurtcadeau in de buurten waar de straatprijs valt van de Nationale Postcode Loterij. De prijs is altijd zo’n 3000 euro. Zo winnen niet alleen de mensen met een lot, maar kan ook de buurt meegenieten van de straatprijs. Deze keer is het dus de beurt aan Wijkhuis De Wieken in Roosendaal.

Bestrijding eenzaamheid

Cor Koevoets is voorzitter van De Wieken en hij is erg blij met het Buurtcadeau. “Als wijkhuis zijn we erg actief in de wijk en proberen we een bijdrage te leveren aan de bestrijding van eenzaamheid bij zowel jongeren als ook ouderen. We verzorgen daarvoor diverse activiteiten,” legt hij uit. “Een van die activiteiten is het maandelijkse ‘buurtetentje’ wat altijd druk wordt bezocht. Helaas is de keuken erg gedateerd en daarom willen we het geld van het buurtcadeau ook inzetten om de keuken te moderniseren.”

Feestelijke uitreiking

Het Oranje Fonds reikt het Buurtcadeau op een feestelijke manier uit op zaterdag 6 juli. Dat gebeurt natuurlijk bij Wijkhuis De Wieken aan de Gezellelaan 45 in Roosendaal. De uitreiking van de prijs begint om 17.00 uur.