Bergen op Zoom

Bestuur Facilitair Bedrijf gooit handdoek in de ring

Het Facilitair Bedrijf aan de Blokstallen in Bergen op Zoom © Archief ZuidWest TV

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het bestuur van het Facilitair Bedrijf in Bergen op Zoom heeft besloten ermee te stoppen. Volgens het bestuur is het niet verantwoord om door te gaan, als de financiële toekomst onzeker is.

Het bestuur van het Facilitair Bedrijf heeft veelvuldig overleg gevoerd en heeft ook meerdere scenario’s voor de toekomst bekeken. Maar men ziet geen mogelijkheid om tot een sluitende begroting te komen. Een van de oorzaken zou zijn dat het Facilitair Bedrijf vanaf volgend jaar zo’n 65.000 euro minder subsidie krijgt.

Gevolgen

De gemeente is afgelopen vrijdag geïnformeerd over het besluit. Er wordt nu in kaart gebracht wat de gevolgen zijn en er wordt gezocht naar een andere invulling van de diensten van het Facilitair Bedrijf. Volgens wethouder Evert Weys wordt er samen met het bestuur gekeken om de dienstverlening naar de clubs zoveel mogelijk op peil te houden. “Dat wordt gezien als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. De gezamenlijke inspanning is er met name op gericht om het rijke culturele veld in Bergen op Zoom en omstreken zo goed als mogelijk te blijven ondersteunen.”

Gemeenteraad

De gemeenteraad van Bergen op Zoom is via een brief op de hoogte gesteld. Ook de clubs die gebruik maken van de ondersteuning van het Facilitair Bedrijf zijn inmiddels ingelicht.