Roosendaal

Roosendaalse Wielerzomer komt op stoom met Nationale Jeugdronde

Foto: Melanie Testers

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Volgende week dinsdag gaat de 36e editie van de Nationale Jeugdronde in Roosendaal van start. De jeugdronde is een wielervakantieweek voor kinderen van 10 t/m 14 jaar.

De Nationale Jeugdronde is al jaren een vaste waarde op de evenementenkalender van Roosendaal en maakt onderdeel uit van de Roosendaalse Wielerzomer. Tijdens de Jeugdronde zullen 435 kinderen ongeveer 250 kilometer afleggen in 4 etappes. Die etappes gaan dwars door het West-Brabantse landschap. Op de rustplaatsen wordt dagelijks een wedstrijdprogramma afgewerkt.

Programma

De Jeugdronde begint op dinsdag 9 juli rond 19.00 uur met een ploegentijdrit op een gedeelte van het parcours van de Draai van de Kaai. Op woensdag rijden de kinderen naar het terrein van SuikerUnie in Dinteloord. Daar wordt de achtervolging gehouden. De verkeersregels worden donderdagochtend getest bij het altijd lastige verkeersdoolhof in het Vrouwenhof. Op vrijdag trekt de karavaan naar Ossendrecht voor de veldrit en op zaterdagmiddag is er een behendigheidsrit bij Recreatiepark De Stok. De Jeugdronde wordt zondag afgesloten met het bloedstollende hinderniscriterium op de Markt in Roosendaal.

Regenboogtrui

Alle resultaten van de jonge deelnemers worden verwerkt in klassementen. Er is een apart jongens- en meisjesklassement. Een systeem van handicappunten maakt het mogelijk dat iedere deelnemer evenveel kans maakt op de eindoverwinning. De winnaars worden zondagavond gehuldigd in de regenboogtrui.

Miss Jeugdronde

Natuurlijk heeft de Jeugdronde ook een miss. De vijftienjarige Nine van Bergen zal de rol van Miss Jeugdronde 2019 vervullen. Nine heeft zelf ook meegedaan aan de wielervakantieweek. Ze is zelf super sportief en heeft onlangs haar diploma behaald en start na de zomer de opleiding Juridisch Administratief Medewerker aan het Zoomvliet College.

Op www.jeugdronde.nl is alles te vinden over de 36e editie van de Nationale Jeugdronde.

Nine is Miss Jeugdronde 2019 (Foto: Melanie Testers)