Nispen

Dorpskern Nispen afgesloten voor jaarlijkse wielerronde

Foto: Wielercomité Nispen

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Roosendaalse Wielerzomer start zondag 7 juli met de 45e Ronde van Nispen. Dit betekent niet alleen veel wielerplezier, maar ook flink wat afsluitingen voor het doorgaand verkeer.

De dorpskern en de toegangswegen Heybeeksestraat, Essenseweg, Bergsebaan tot aan de spoorwegovergang en de Nispenseweg tot aan het Molenbeekpad zijn afgesloten van 09.00 tot 18.30 uur. Ook mogen er geen auto’s meer geparkeerd staan op het parcours vanaf 08.00 uur in verband met voorbereidende werkzaamheden.

Parkeren

Mensen die toch gebruik willen maken van hun auto die dag, kunnen deze het beste parkeren in het Everlandwegje, het parkeerterrein achter de kerk en op het parkeerterrein van voetbalclub NSV. Ook is er de mogelijkheid te parkeren langs de Oostmoer of Essenseweg. Wielercomité Nispen adviseert de auto niet te parkeren in de Nispenseweg, omdat hier een landbouwsluis ligt.

Fietsverkeer

Ook op de fiets is het niet mogelijk om door Nispen te rijden. Doorgaand fietsverkeer vanuit Essen of Roosendaal moet de instructies van de verkeersregelaar volgen. Het is wel mogelijk om met de fiets aan de hand over het voetpad door de dorpskern verder te gaan.

Mensen die toch nog vragen hebben over de afsluitingen kunnen zondag terecht bij het wielercomité. Leden van het comité zijn te vinden in café De Gouden Leeuw en bij de jurywagen in de Dorpsstraat.