Bergen op Zoom

Parkeeronderzoek moet uitwijzen of maatregelen nodig zijn in Bergen op Zoom

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Bergen op Zoom wil de resultaten afwachten van een groot parkeeronderzoek, voordat ze besluit of er maatregelen nodig zijn in het stadscentrum. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de VVD.

De VVD wil dat bewoners van de binnenstad goedkoop kunnen parkeren in parkeergarage Achter de Grote Markt in Bergen op Zoom. Maar dat is voor de gemeente nog een stap te ver. Er is wel een hoge parkeerdruk in enkele straten van het centrum. Daarom mogen centrumbewoners nu al een goedkoop avond- en nachtabonnement nemen voor de parkeergarages. Maar de gemeente houdt nu weer een groot parkeeronderzoek en wil wachten op de uitkomsten.

Onderzoek in heel de stad

Volgens de gemeente is er nog niet in het hele stadscentrum een probleem met parkeren. Uit het parkeeronderzoek moet blijken of er problemen zijn en waar dan. Dat kan in het centrum zijn, maar ook in andere delen van de stad.

Komend najaar duidelijkheid

Als uit het onderzoek blijkt dat er toch problemen zijn met parkeren, gaat de gemeente kijken naar alle mogelijke oplossingen. Het plan van de VVD om centrumbewoners goedkope abonnementen te geven voor parkeergarage Achter de Grote Markt wordt dan ook bekeken. “Op voorhand willen wij u al bedanken voor het meedenken,” aldus wethouder Patrick van der Velden. Het parkeeronderzoek zou in het najaar klaar moeten zijn.