Roosendaal

Rotonde Van Beethovenlaan in Roosendaal vanaf maandag dicht

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In Roosendaal gaat de rotonde aan de Van Beethovenlaan maandag dicht. De rotonde zal 6 weken afgesloten zijn.

De rotonde aan de Van Beethovenlaan in Roosendaal wordt vervangen door een nieuwe, die verkeersveiliger moet zijn. Vanwege de werkzaamheden gaat de rotonde 6 weken dicht, vanaf maandag 8 juli. Het werk zou op 18 augustus klaar moeten zijn.

De nieuwe rotonde wordt een klein stukje verlegd, omdat hij groter wordt. Er komt op ongeveer 5 meter van de rijbaan een fietspad. Hierdoor wordt de rotonde overzichtelijker en veiliger.

Omleidingen vrachtwagens

Er zijn omleidingsroutes voor het verkeer: een route voor vrachtwagens en een route voor auto’s. Het vrachtverkeer moet vanaf Majoppeveld Noord omrijden via de A17 afslag 21. En vanaf Majoppeveld Zuid via de afslag 21 Rucphen en Rijksweg Zuid, maar slechts tot 20 juli. Na 20 juli is het vanaf Majoppenveld Zuid via afslag 22 Zegge.

Omleidingen auto’s

Voor de auto’s zijn er meerdere omleidingen. De Brugstraat loopt via de A17, Burgemeester Freijterslaan/Spoorlaan. De Philipswijk via de Strausslaan en Zwaanhoefstraat. De Boulevard via de A58 afslag 24 en Antwerpseweg, of via afslag 23 en de Strausslaan.

De eerste dagen zullen er ook verkeersregelaars staan op sommige plekken. Als het nodig is, zullen de verkeersregelaars ook later worden ingezet. De gemeente Roosendaal heeft op haar website de routekaarten met alle omleidingsroutes gepubliceerd. De werkzaamheden aan de rotonde duurt tot 18 augustus.