Roosendaal

Roosendaal verwacht geen extra kosten snelfietsroute F58

Foto: onsbrabantfietst.nl

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal verwacht de snelfietsroute F58 aan te kunnen leggen voor het geplande bedrag. Dat antwoordt wethouder Cees Lok op vragen van de VLP.

De snelfietsroute F58 moet een fietspad worden tussen Roosendaal en Bergen op Zoom, waardoor je in 30 minuten op de fiets van de ene stad in de andere bent. Dat is 10 minuten minder dan nu. De overheden hopen dat het hierdoor aantrekkelijker wordt om vaker de auto te laten staan. Het rijk en de provincie betalen mee aan de aanleg van het snelfietsroute F58. Maar ook Roosendaal en Bergen op Zoom dragen een groot deel van de kosten.

Bergen op Zoom heeft geen geld

In mei bleek dat de aanleg van het fietspad duurder wordt dan gepland. Dat komt bijvoorbeeld doordat er meer bruggen en kruispunten nodig zijn. Vooral voor Bergen op Zoom is dat een probleem. De stad rekende op een investering van 740.000 euro, maar moet nu zo’n 1,8 miljoen euro ophoesten. En dat geld heeft Bergen op Zoom niet.

De gemeente Roosendaal heeft wel genoeg geld opzij gezet. De VLP wilde weten waarom wethouder Cees Lok er zo zeker van is dat Roosendaal geen extra kosten krijgt. Want Roosendaal heeft een veel groter deel van het traject en dus toch al hogere kosten dan Bergen op Zoom. Roosendaal heeft een budget van 5,6 miljoen euro.

Post onvoorziene kosten

De wethouder laat weten dat er in Roosendaal geen bijzondere afwijkingen zijn in de huidige plannen ten opzichte van de eerdere schatting. “Bovendien is in dit stadium van het project een deel ‘onvoorziene kosten’ geraamd, waar eventuele tegenvallers onder  gebracht kunnen worden.”

Roosendaal en Bergen op Zoom gaan sowieso nog rond de tafel met het adviesbureau om kritisch te kijken naar de hoogte van de geschatte kosten. “Ook wij verwachten dat de eerdere raming naar beneden bijgesteld kan worden,” laat Lok weten.

Zolang Bergen op Zoom geen geld heeft en de overeenkomst voor de aanleg van het fietspad niet ondertekent, ligt de aanleg stil. Het werk aan de snelfietsroute F58 begint pas als alle partijen de zaken op orde hebben.