Gemeente en Bravis trekken samen op in ontwikkeling locatie ziekenhuis

Het huidige Bravis ziekenhuis in Roosendaal © Archief ZuidWest TV

ROOSENDAAL - Gemeente Roosendaal en het Bravis ziekenhuis trekken gezamenlijk op in de ontwikkeling van de Bulkenaar, waar in 2025 het nieuwe ziekenhuis gaat komen. Wethouder Toine Theunis en Hans Ensing van de Raad van Bestuur van Bravis hebben hiervoor donderdagmiddag een overeenkomst getekend.

In de overeenkomst staan afspraken beschreven over de vervolgstappen die de gemeente en Bravis gezamenlijk gaan zetten en wat de planning hiervoor is.

Ontsluiting Tolberg

De eerste stap bestaat uit het ontwikkelen van een gezamenlijke visie voor het hele gebied. De ontsluiting van het ziekenhuis en de wijk Tolberg zijn de eerste onderdelen die worden aangepakt. In het najaar moeten de eerste resultaten van het onderzoek over de ontsluiting bekend zijn. In de overeenkomst zijn verder afspraken gemaakt over vervolgonderzoeken en de uiteindelijke besluitvorming rondom het bestemmingsplan.

Participatie

De gemeente en Bravis willen inwoners betrekken in het hele proces. Op verschillende creatieve en interactieve manieren worden ideeën en wensen van inwoners verzameld. Die ideeën en wensen kunnen bijvoorbeeld gaan over de ontwikkeling van het gebied of over de ontsluiting van de wijk Tolberg.