Actiegroep houdt thema-avond over sluiting ziekenhuis

BERGEN OP ZOOM - De actiegroep Red Bravis Bergen houdt op maandag 19 augustus een thema-avond over de sluiting van het Bravis ziekenhuis. Tweede Kamerlid Henk van Gerven van de SP is de spreker op die avond.

Red Bravis Bergen voert al maanden actie om de sluiting van het ziekenhuis in Bergen op Zoom te stoppen. Bravis heeft besloten een nieuw ziekenhuis te bouwen in Roosendaal en het ziekenhuis in Bergen op Zoom te sluiten. De actiegroep blijft proberen dat tegen te houden. Eerder al haalde ze bijna 4.000 handtekeningen op tegen de sluiting.

Bredere discussie

De thema-avond gaat niet alleen over de sluiting van het Bravis ziekenhuis. De actiegroep wil een bredere discussie over het recht te beslissen over ziekenhuizen. Volgens Red Bravis Bergen zouden inwoners van betrokken gemeenten volledige inspraak moeten hebben, omdat zij ook meebetalen met premies en belastinggeld. “Wij storen ons aan de grenzeloze arrogantie van het Bravis bestuur en de zorgverzekeraars die op dit moment onterecht de dienst uitmaken,” aldus Red Bravis Bergen.

Plannen van SP

De actiegroep heeft Henk van Gerven uitgenodigd mee te komen praten over de sluiting van het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Van Gerven is woordvoerder ziekenhuizen bij de SP in de Tweede Kamer. Ook de SP wil liever kleinere, bereikbare regionale ziekenhuizen. Volgens de partij kan dat onder bepaalde voorwaarden. Bijvoorbeeld door ziekenhuizen te verplichten beter samen te werken, door gemeentes stemrecht te geven bij grote beslissingen over ziekenhuizen, door eigendom van gebouwen over te dragen aan een groep belanghebbenden en door specialisten voortaan in loondienst te laten werken.

De thema-avond van Red Bravis Bergen is op maandag 19 augustus. Het begint om 19.00 uur, in Den Enghel op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom. Meer informatie over de thema-avond kun je vinden op de Facebookpagina van Red Bravis Bergen.