Gemeente en Stadlander wijzigen bouwplannen in Halsteren

© Google Streetview

HALSTEREN - De gemeente Bergen op Zoom en Stadlander gaan fors minder woningen bouwen op het voormalige Zuneha-terrein en het voormalige Hemi-terrein in Halsteren.

De bedoeling was om in totaal 85 woningen te realiseren, waarvan 66 in de huursector. Omwonenden van de Buurtweg en Ambachtsweg waren het hier niet mee eens en tekenden protest aan.

Koopsector

De gemeente en woningcorporatie Stadlander hebben vrijdagochtend de nieuwe plannen gepresenteerd. Stadlander ziet nu af van huurwoningen op de twee locaties. Het aantal woningen is teruggebracht naar 55 eengezinswoningen. Dit zijn rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen, allemaal in de koopsector. Op beide locaties wordt voldoende parkeergelegenheid gerealiseerd voor de nieuwe woningen. Daarnaast blijven de aanwezige bomen behouden in de nieuwe plannen.

Gemeenteraad

De gewijzigde bestemmingsplannen worden in de raadsvergadering van september besproken. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de plannen, kan Stadlander verder met de uitwerking. Bewoners van de Buurtweg en Ambachtsweg hebben vrijdag een brief ontvangen, waarin de nieuwe plannen worden toegelicht.