WijZijn Traverse Groep gecertificeerd voor Sterk Sociaal Werk

WEST-BRABANT - WijZijn Traverse Groep is gecertificeerd met het Kwaliteitslabel Sociaal Werk. Met het kwaliteitslabel kan de welzijnsorganisatie aan klanten laten zien dat de kwaliteit van de dienstverlening prima in orde is.

Het Kwaliteitslabel Sociaal Werk is ontwikkeld door Sociaal Werk Nederland. Het label wordt toegekend door het Keurmerkinstituut. Dit is een onafhankelijke organisatie gericht op de verbetering van de kwaliteit en veiligheid van producten, diensten en organisaties.

Auditgesprekken

Met zogeheten auditgesprekken heeft het instituut het vakmanschap van de sociaal werkers van WijZijn Traverse Groep getoetst. Ook is gekeken naar het effect van de dienstverlening voor burgers en de inrichting van organisatie en bestuur. De bevindingen van het Keurmerkinstituut waren dusdanig positief dat besloten is WijZijn Traverse Groep te certificeren met het Kwaliteitslabel Sociaal Werk.

Dikke pluim

De medewerkers van WijZijn Traverse kregen van de auditoren een dikke pluim. "Deze vakbekwame mensen weten waar kansen en risico's liggen. Zowel op individueel (de cliënt) als op organisatiegebied. We merkten veel openheid in de gevoerde gesprekken, men ging mogelijke minpunten niet uit de weg. De wens tot leren en verbeteren is groot bij WijZijn Traverse Groep. Kortom, de lerende organisatie is goed te zien."