Roosendaal

Gemeente in gesprek met inwoners over nieuwe Bravis ziekenhuis

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Roosendaal wil op verschillende manieren in gesprek met inwoners over het nieuwe Bravis ziekenhuis op de locatie Bulkenaar langs de A58. Dat werd donderdagavond bekendgemaakt tijdens een informatiebijeenkomst voor de gemeenteraad in de aula van het Bravis.

Een extern bureau is door de gemeente ingehuurd om bij inwoners zorgen en wensen te peilen. Dat wordt op verschillende manieren gedaan. Zo worden op vrijdag 27 september bij mensen thuis verschillende interviews afgenomen. Dit zijn vooral inwoners die aan de rand van de wijk Tolberg wonen en uitkijken op de Bulkenaar.

Vragenlijst

Maar niet alleen inwoners die dicht aan de nieuwe locatie van het ziekenhuis wonen krijgen inspraak. Ook overige Roosendalers kunnen hun mening geven door een online vragenlijst in te vullen op www.gemeentepeiler.nl/roosendaal. De vragenlijst blijft een maand beschikbaar. Daarnaast worden op zaterdag 28 september straatinterviews afgenomen bij winkelcentrum Tolberg om de mening van de inwoners te peilen. Die vragen zullen gaan over de nieuwe situatie van het ziekenhuis en de toekomstige verbindingsweg.

Wethouder Toine Theunis is blij met de start van dit traject: “Ik heb altijd gezegd dat we zullen luisteren naar onze inwoners. De voorbereiding hiervoor heeft wat tijd gekost, maar dit proces vraagt nu eenmaal om zorgvuldigheid. De komst van het nieuwe Bravis ziekenhuis biedt diverse kansen voor de inwoners van Tolberg, Roosendaal en voor de hele regio. Dit is het moment voor Roosendalers om mee te doen in dit proces. Ik hoop dan ook dat zoveel mogelijk Roosendalers deze kans pakken.”

Terugkoppeling

Alle ideeën en zorgen van de inwoners worden gebundeld en vervolgens teruggekoppeld tijdens een inloopbijeenkomst en via een app van gemeentepeiler. Dit moet medio november gebeuren. Tijdens de inloopbijeenkomst wordt weer meer verteld over het vervolgproces.