Pagina 1 van 215

Update

Basisscholen in Roosendaal ruimen afval op tijdens Keep It Clean Day (video)

ROOSENDAAL - Twaalf basisscholen in Roosendaal zijn vrijdag de wijk ingegaan voor de jaarlijkse Keep It Clean Day. De leerlingen hebben zoveel mogelijk (zwerf)afval opgeruimd.

Lees meer
Update

Stadsspeeltuin in Bergen op Zoom volgende week zaterdag weer open

BERGEN OP ZOOM - Stadsspeeltuin Van Glymes is op zaterdag 29 september weer open voor het publiek. De Stichting Stadsspeeltuin en de gemeente Bergen op Zoom zijn tot een overeenstemming gekomen.

Lees meer
Update

Vlaamse moet ruim 600 euro aan boetes betalen in Roosendaal

ROOSENDAAL - Donderdagmiddag heeft de politie tijdens een controle op de Antwerpseweg in Roosendaal een 54-jarige vrouw uit het Belgische Kapellen aan de kant gezet.    

Lees meer
Update

Geen mogelijkheden voor veiliger WielerExperience in Roosendaal

ROOSENDAAL - VVD Roosendaal heeft vragen gesteld aan het college over de veiligheid van de WielerExperience. Wethouder van sport, René van Ginderen, geeft aan dat de veiligheid van tevoren uitvoerig is getest. “Het is aan de gebruiker welke uitdaging hij of zij wil aangaan en welk risico hij of zij daarmee wilt nemen”, geeft de wethouder aan in zijn reactie.

Lees meer
Update

Herstelwerk stormschade van 26 juli in Roosendaal gaat langer duren

ROOSENDAAL - De valwind die op donderdagavond 26 juli over Roosendaal trok heeft meer schade aangebracht dan gedacht. Naast ruim 300 gesneuvelde bomen, is er ook sprake van veel schade aan trottoirs, voetpaden en wegen.

Lees meer
Update

Partner Ola Urbaniak naar Pieter Baan Centrum

OSSENDRECHT - De partner van de Poolse Ola Urbaniak, die op 14 april jl. met veel geweld gedood werd, wordt in november opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Dit is donderdag bij de tussentijdse zitting in de rechtbank in Breda bekend gemaakt.          

Lees meer
Update

Aanmelden voor het Bergse Sportgala is vanaf nu mogelijk

BERGEN OP ZOOM - Op vrijdag 14 december vindt voor de 42e keer het Sportgala van de Gemeente Bergen op Zoom plaats. Het wordt zoals gebruikelijk gehouden in theater de Maagd. In het theater worden de sportman, -vrouw, -ploeg, -vrijwilliger, -senior en sporter(s) met een beperking gekozen. Het aanmelden van kandidaten is vanaf nu mogelijk. Dat kan via www.sportgalaboz.nl.

Lees meer
Update

Roosendaalse Lijst niet eens met burgemeester over brandweerkazerne (video)

WOUW - De brandweerkazerne van Wouw aan de Donkenweg voldoet niet meer aan de eisen en dus moet de brandweer verhuizen. De verhuizing moet in 2020 plaatsvinden omdat het huurcontract dan afloopt. De gemeente Roosendaal en de dorpsraad zijn nog opzoek naar alternatieve huisvesting. De Roosendaalse Lijst is het niet eens met het alternatief wat is aangedragen door de burgemeester.      

Lees meer
Update

Betonrot in kernreactoren Belgische Doel en Tihange

DOEL (B) - De kernreactoren in het Belgische Doel en Tihange vertonen betonrot. Dat laat de nucleaire waakhond Fanc weten.

Lees meer
Update

Volwassen vrouwen mishandelen 13-jarig meisje in Roosendaal

ROOSENDAAL - Meerdere volwassen vrouwen hebben dinsdagochtend een 13-jarig meisje mishandeld bij de verkeerslichten op de Antwerpseweg in Roosendaal.

Lees meer
Update

PvdA wil deelnemen aan proef om wiet legaal te maken (video)

Bergen op Zoom/Roosendaal - PvdA Bergen op Zoom en Roosendaal willen dat hun gemeentes gaan participeren in een landelijke proef om de wiet legaal te maken. Raadsleden Joey van Aken (Bergen op Zoom) en Michael Yap (Roosendaal) denken dat het veel problemen rondom de criminaliteit kan oplossen. “Wij willen niet alleen het probleem aanpakken, maar ook meezoeken naar een oplossing.”    

Lees meer
Update

Lijst Linssen wil uitkijktoren op de Waterschans (video)

BERGEN OP ZOOM - Lijst Linssen is een groot voorstander van het plaatsen van een nieuwe uitkijktoren op de Waterschans. De politieke partij vindt dat nodig vanwege de betrekking op het roemruchte verleden van Bergen op Zoom als vestingstad.  

Lees meer
Update

Woensdrechtse WMO scoort bovengemiddeld goed

HOOGERHEIDE - Wmo-cliënten in de gemeente Woensdrecht beoordelen het contact met de gemeente, de kwaliteit en het resultaat van de ondersteuning hoger dan gemiddeld in Nederland. Dat blijkt uit het cliëntervaringsonderzoek dat over 2017 is gehouden.

Lees meer
Update

Buurtgezinnen ook in Roosendaal gestart

BERGEN OP ZOOM - In ruim 25 gemeenten in Nederland kunnen overbelaste gezinnen een beroep doen op een buurtgezin. Dat kan vanaf nu ook in de Roosendaal. Via Buurtgezinnen.nl krijgt een vraaggezin hulp van een steungezin.       

Lees meer
Update

Bergse wijkagente Wansink is gestart met inloopspreekuur (video)

BERGEN OP ZOOM - Wijkagente Daphne Wansink is dinsdagmiddag gestart met een inloopspreekuur in de bibliotheek van Bergen op Zoom. Ze beantwoordt daar iedere derde dinsdag van de maand vragen van bewoners. “Ik vond dat er behoefte was aan een inloopspreekuur in de wijk Centrum”.    

Lees meer
Update

Roosendaal pakt nog één keer uit voor 750-jarig bestaan (video)

ROOSENDAAL - Al het gehele jaar staat Roosendaal op z’n kop omdat de stad 750 jaar bestaat. Eerder dit jaar werd dit al gevierd met de nostalgische kermis, tentoonstellingen, optredens en andere vieringen. Maar dat is nog niet alles. Er komt nog een tiendaagse feestweek aan. Deze vindt plaats van vrijdag 21 tot en met zondag 30 september.    

Lees meer
Update

Wordt ook Roosendaal een kinderpardongemeente?

ROOSENDAAL - Roosendaal moet een kinderpardongemeente worden. Dat vinden de politieke partijen ChristenUnie en PvdA. De partijen hebben hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Lees meer
Update

Jumbo in Hoogerheide is 'dementievriendelijk'

HOOGERHEIDE - Ondernemer Paul Lucius heeft voor zijn Jumbo-supermarkt in Hoogerheide het predicaat 'Dementievriendelijke ondernemer' ontvangen. Hij is daarmee de eerste ondernemer in de gemeente Woensdrecht die dit predicaat draagt.

Lees meer
Update

Burgemeester Niederer sluit opnieuw drugspand in Roosendaal

ROOSENDAAL - Opnieuw gaat burgemeester Jacques Niederer een drugspand sluiten in Roosendaal. Deze keer gaat het om een huurwoning aan de Hulsdonksestraat. De bewoner had namelijk een grote hoeveelheid hennepstekken in zijn woning en daarnaast bleek dat er een hennepkwekerij in aanbouw was.

Lees meer
Update

Woensdrecht verwelkomt nieuwe inwoners tijdens bijeenkomst (video)

HOOGERHEIDE - Een hele andere opzet voor de bijeenkomst voor nieuwe inwoners dit jaar in de gemeente Woensdrecht. Werd er jaren lang een speciale avond gehouden voor de nieuwe inwoners van de gemeente, dit jaar werd er gekozen voor een bijeenkomst op zaterdagochtend. En dat was met succes.      

Lees meer
Update

Bouw buitengaatse containerterminal van start gegaan (video)

BERGEN OP ZOOM - Met een kanonschot en de eerste container die ter water werd gelaten in een houten “bootje” is de bouw van de nieuwe buitengaatse containerterminal in Bergen op Zoom van start gegaan. “Het levert Bergen op Zoom enorm veel op”, geeft burgemeester Petter aan.  

Lees meer