Pagina 1 van 320

HOOGERHEIDE

Gemeente Woensdrecht gaat het bijplaatsen van afval aanpakken

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht gaat het bijplaatsen van afvalzakken bij bovengrondse of ondergrondse containers aanpakken. Met voorlichting en het uitdelen van boetes, probeert de gemeente dit probleem tegen te gaan.

Lees meer
WEST-BRABANT

Gemeenten slaan handen ineen bij bestuurlijke aanpak drugscriminelen

WEST-BRABANT - De gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Tholen slaan de handen ineen bij de bestuurlijke aanpak van drugscriminelen. De aanpak rondom het sluiten van drugspanden wordt voortaan in al deze gemeenten op dezelfde wijze uitgevoerd.

Lees meer
HOOGERHEIDE

Leden KBO ontvangen eerste exemplaren 'Woensdrecht Actief 2020' (video)

HOOGERHEIDE - Wethouder Lars van der Beek heeft dinsdag de seniorengids 'Woensdrecht Actief 2020' gepresenteerd. Leden van KBO Hoogerheide-Woensdrecht mochten de nieuwe gids als eerste in ontvangst nemen.

Lees meer
ROOSENDAAL

Oud-Roosendaalse kunstenaars terug in Tongerlohuys (video)

ROOSENDAAL - Museum Tongerlohuys in Roosendaal heeft 5 kunstenaars terug weten te lokken naar hun geboortestad. Gijs Assmann, Berend Hoekstra, Judith Krebbekx, Q.S. Serafijn en Koen Vermeule hebben Roosendaalse wortels.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Nieuwe operatiekamer van de toekomst in Bravis Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom krijgt een hybride OK. In een hybride operatiekamer kan niet alleen worden geopereerd, maar staat ook moderne, nauwkeurige röntgenapparatuur. De hypermoderne operatiekamer moet halverwege maart al klaar zijn.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Politiek in Bergen op Zoom wil handhaving vrachtwagenverbod (video)

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom moeten BOA’s inzetten om het vrachtwagenverbod in het centrum van de stad te handhaven. Ook de politie zou meer moeten controleren. Dat vinden enkele politieke partijen en de werkgroep Centrumring Zuid.

Lees meer
ROOSENDAAL

It giet oan! Tweede editie Tullepetaons Klûnen groot succes (video)

ROOSENDAAL - Duizenden carnavalsvierders hebben zondagmiddag deelgenomen aan de tweede editie van het Tullepetaons Klûnen.

Lees meer
HOOGERHEIDE

Mathieu van der Poel weer oppermachtig in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Veldrijder Mathieu van der Poel heeft in Hoogerheide voor de vijfde keer de Grote Prijs Adrie van der Poel gewonnen. De Belg Toon Aerts werd tweede, maar won daarmee wel de Wereldbeker veldrijden.

Lees meer
ROOSENDAAL

Roosendaler (21) buiten bewustzijn na zware mishandeling

ROOSENDAAL - Een 21-jarige Roosendaler is vrijdagnacht flink mishandeld op de Bloemenmarkt in Roosendaal. Volgens de politie werd hij enkele keren hard in het gezicht geslagen. Dankzij camerabeelden konden agenten een 25-jarige man uit Roosendaal als verdachte aanhouden.

Lees meer
ANTWERPEN

Brabantse Wal populair op vakantiebeurs in Antwerpen (video)

ANTWERPEN - Wordt het dit jaar een avontuurlijke fietstrektocht door Zuid-China, een safari in Namibië of lekker relaxen op een handdoekje op de Copacabana in Rio? Als het aan VVV Brabantse Wal ligt, komen de Vlamingen binnenkort liever massaal naar Woensdrecht, Steenbergen of Bergen op Zoom.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Drugs en illegaal vuurwerk gevonden in woning Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft donderdag in een woning aan de Snoostraat in Bergen op Zoom drugs en illegaal vuurwerk in beslag genomen. De bewoners van het huis zijn aangehouden.

Lees meer
ROOSENDAAL

Kinderen planten eerste Tiny Forest van Roosendaal

ROOSENDAAL - Kinderen van basisschool De Kroevendonk hebben het eerste Tiny Forest van Roosendaal geplant. Wethouder Inge Raaijmakers heeft geholpen. Een Tiny Forest is een klein bos met inheemse bomen. De kinderen hebben zelf de naam voor het Roosendaalse nieuwe bos verzonnen: ‘t Vreedzame Bos.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Holocaustmonument Levenslicht week lang te zien in Bergen op Zoom (video)

BERGEN OP ZOOM - In Bergen op Zoom is een week lang het Holocaustmonument Levenslicht te zien. Levenslicht herdenkt de bevrijding van concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz 75 jaar geleden.

Lees meer
HOOGERHEIDE

Wethouder Van der Beek leest kleuters voor uit Moppereend (video)

HOOGERHEIDE - De Nationale Voorleesdagen zijn weer begonnen. In de gemeente Woensdrecht is wethouder Lars van der Beek op pad gegaan om voor te lezen. Bij Kinderdagverblijf Polleke in Hoogerheide heeft hij het boek Moppereend voorgelezen.

Lees meer
ROOSENDAAL

Balies stadskantoor Roosendaal verhuisd naar Kloosterstraat

ROOSENDAAL - De balies van het stadskantoor in Roosendaal zijn alleen donderdag nog open voor publiek. Daarna verhuizen de balies naar de overkant van de straat.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Wethouder Stinenbosch stapt op, college gered? (video)

BERGEN OP ZOOM - Na nog geen twee jaar aan de macht te zijn geweest, maakte wethouder Annette Stinenbosch (CDA) woensdag bekend dat ze aftreedt. Maar de vraag blijft, is dit vooral om de rest van het college te redden?

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

5000 liter drugschemicaliën gevonden in garagebox midden in woonwijk

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft woensdag 5000 liter drugschemicaliën gevonden in een garagebox aan de Korenberg in Bergen op Zoom. De chemicaliën worden gebruikt bij de productie van cocaïne.

Lees meer
ROOSENDAAL

Maximaal 15 extra standplaatsen op bestaande woonwagenkampen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal wil tien tot vijftien nieuwe standplaatsen voor woonwagens realiseren op de al bestaande woonwagenkampen. Dat laat wethouder Toine Theunis weten.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Bergenaar met de dood bedreigd na vondst hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM - Een 37-jarige man uit Bergen op Zoom is dinsdagavond met de dood bedreigd door twee mannen uit Bergen op Zoom en Rilland. De Bergenaar zou zijn bedreigd, omdat de politie in zijn woning een hennepkwekerij had ontdekt.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Leerlingen van 't Rijks komen in actie voor zonnepanelen op school (video)

BERGEN OP ZOOM - Een niet alledaags gezicht maandag op scholengemeenschap 't Rijks in Bergen op Zoom. Leerlingen zaten daar met een zonnebril op in de klas. Het gaat om een ludieke actie waarmee de scholieren willen bereiken dat hun school zonnepanelen krijgt.

Lees meer
NISPEN

Vijftig liter amfetamine-olie gevonden in Nispense loods

NISPEN - De politie heeft dinsdag in een loods aan de Bosakker in Nispen vijftig liter amfetamine-olie aangetroffen. Een 25-jarige man uit Roosendaal is aangehouden.

Lees meer

Pagina 1 van 320