Pagina 1 van 311

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL

Hans Ensing stopt als voorzitter Raad van Bestuur Bravis ziekenhuis

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - Hans Ensing stopt op 1 oktober 2020 als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Bravis ziekenhuis. Dat heeft het ziekenhuis vrijdag bekendgemaakt.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Onthulling bijzondere aanwinst museum het Markiezenhof

BERGEN OP ZOOM - Op woensdag 20 november wordt in het Markiezenhof in Bergen op Zoom de nieuwe expositie ‘De Winterkoningin verscheurd vertrouwen’ geopend. Tijdens de opening wordt ook een bijzonder portret onthuld. Dit is de nieuwste aanwinst van het Markiezenhof.

Lees meer
WEST-BRABANT

Samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid verder uitgebreid (video)

WEST-BRABANT - De Agenda beroepsonderwijs West-Brabant werkt en kan worden uitgebreid. Dat concluderen de deelnemers na het eerste jaar. De Agenda beroepsonderwijs is een samenwerking van bedrijven, scholen en overheid om opleidingen beter te laten aansluiten op het werk in de praktijk.

Lees meer
ROOSENDAAL

VLP: werklieden Van Beethovenlaan zorgen voor verkeersonveiligheid

ROOSENDAAL - Werklieden die bezig zijn in de buurt van de rotonde aan de Van Beethovenlaan in Roosendaal zorgen voor onveilige situaties. Dat vindt de VLP. De partij stelt schriftelijke vragen over de verkeersveiligheid aan burgemeester en wethouders van Roosendaal.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN

Tientallen boetes uitgedeeld tijdens verkeerscontroles

BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN - De politie heeft woensdag bij verkeerscontroles in Bergen op Zoom en Halsteren tientallen automobilisten op de bon geslingerd voor onder andere het niet dragen van een gordel, gebruik van de mobiele telefoon en snelheidsovertredingen.

Lees meer
ROOSENDAAL

Roosendaal betrekt jongeren bij aanpak klimaatcrisis (video)

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal wil jongeren meer betrekken bij de aanpak van klimaatverandering. Daarom was er woensdagochtend een klimaattop op het Jan Tinbergen College in Roosendaal.

Lees meer
LEPELSTRAAT

Auto belandt in greppel bij ongeval in Lepelstraat

LEPELSTRAAT - Een automobilist is donderdagochtend met zijn auto in een greppel terechtgekomen op het Vagevuur in Lepelstraat. De auto schoot precies tussen een straatnaambord en een reclamebord door.

Lees meer
ROOSENDAAL

Handhaving verwijdert ruim 100 verkeerd gestalde fietsen bij station

ROOSENDAAL - Handhavers van de gemeente Roosendaal hebben woensdagmiddag een fietsenactie gehouden op het Stationsplein in Roosendaal. Hierbij zijn 107 fietsen verwijderd die buiten de fietsenrekken gestald stonden.

Lees meer
ROOSENDAAL

Roosendaals dialect oefenen in het Tongerlohuys (video)

ROOSENDAAL - Het Tongerlohuys in Roosendaal heeft aan haar vaste collectie de tentoonstelling Roosendaals dialect toegevoegd. Met interactieve elementen maak je kennis met het Roosendaals dialect. 

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Tholenaar aangehouden nadat hij kroegbaas aanvalt in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een 46-jarige man uit Tholen is dinsdagavond aangehouden nadat hij de eigenaar van een café op de Grote Markt had aangevallen. De man behoorde tot een groep die het er niet mee eens was dat de eigenaar zijn zaak wilde sluiten.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Militair Drielandentoernooi op voetbalvelden van MOC ’17

BERGEN OP ZOOM - Op de velden van voetbalclub MOC ’17 in Bergen op Zoom wordt van 9 tot en met 13 december het Militair Drielandentoernooi gehouden. Tijdens dit toernooi strijden de nationale militaire veldvoetbalteams van Frankrijk, Engeland en Nederland tegen elkaar.

Lees meer
HALSTEREN

Nathan van Kaam is de nieuwe prins van Altere

HALSTEREN - Nathan van Kaam is de nieuwe prins van Altere. Dat is maandagavond bekendgemaakt tijdens de traditionele 11-11 viering. Nathan zal als Prins Ambrosio X de leut aanvoeren tijdens de komende Vastelaovend in Halsteren.

Lees meer
ROOSENDAAL

Auto belandt in sloot door oliespoor op wegdek

ROOSENDAAL - Een automobiliste is dinsdagochtend met haar voertuig in een sloot terechtgekomen aan het Spectrum in Roosendaal. Waarschijnlijk is een oliespoor de oorzaak geweest dat de auto van de weg raakte.

Lees meer
ROOSENDAAL

Autobrand zorgt voor flinke verkeersopstopping in Roosendaal

ROOSENDAAL - Een auto is dinsdagochtend in brand gevlogen op de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal. Dit gebeurde voor de stoplichten bij de kruising met de Jan Vermeerlaan.

Lees meer
ROOSENDAAL

Carmen Hack is de nieuwe nar van Tullepetaonestad

ROOSENDAAL - De Roosendaalse Carmen Hack is de nieuwe nar van Tullepetaonestad. Dat is maandagavond bekendgemaakt tijdens het liedjesfestival in de Kwakkelkooi. Onder de naam Narreke Doremi zal Carmen tijdens de komende carnaval invulling geven aan deze rol.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Auto volledig uitgebrand in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een auto is in de nacht van maandag op dinsdag volledig uitgebrand aan de Koningin Frederikastraat in Bergen op Zoom.

Lees meer
ROOSENDAAL

Eerste Elluf-Elluf-ontbijt voor burgemeester Han van Midden (video)

ROOSENDAAL - De nieuwe burgemeester van Roosendaal, Han van Midden, heeft maandag voor het eerst mogen proeven van het Roosendaalse carnaval. Hij schoof aan bij het Elluf-Elluf-ontbijt.

Lees meer
ROOSENDAAL

Patrick Kamphuis koninklijk onderscheiden voor carnavalswerk

ROOSENDAAL - Patrick Kamphuis uit Roosendaal is maandagmiddag koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Lees meer
HOOGERHEIDE

De Stappen naar halve finale Lang Leve de Muziek Show

HOOGERHEIDE - Basisschool De Stappen uit Hoogerheide mag door naar de halve finale van het televisieprogramma Lang Leve de Muziek Show. De Brabanders wonnen zaterdag de eerste aflevering van scholen uit Drenthe en Noord-Holland.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Zeeverkenners ruimen zwerfafval op met actie 'Schoon de Poort' (video)

BERGEN OP ZOOM - Een flinke stapel vuilniszakken vol zwerfafval. Dat hebben zeeverkenners zaterdagochtend verzameld en opgeruimd op bedrijventerrein TNP in Bergen op Zoom. Het was de zevende keer dat de zeeverkenners meededen aan deze actie ‘Schoon de Poort’.

Lees meer
ROOSENDAAL

Uitslaande brand verwoest bedrijfspand in Roosendaal

ROOSENDAAL - Een bedrijfspand aan de Bosstraat in Roosendaal is in de nacht van zondag op maandag door brand verwoest. De brandweer rukte met groot materiaal uit om het vuur te bestrijden.

Lees meer

Pagina 1 van 311