Pagina 1 van 227

WEST-BRABANT

Politie en gemeenten presenteren veiligheidsplan voor komende drie jaar

WEST-BRABANT - De gemeenten en politie van het district de Markiezaten hebben het nieuwe Integraal veiligheidsplan naar buiten gebracht. Het belangrijkste aandachtpunt in het plan voor de komende drie jaar is: Alle inwoners hebben recht op een prettige leefomgeving en moeten zich veilig kunnen voelen.

Lees meer
WOENSDRECHT

Omgeving Colonel Whitakerplein gaat op de schop

WOENSDRECHT - De omgeving van het Colonel Whitakerplein in Woensdrecht gaat flink op de schop. Het plein zelf heeft enige tijd geleden al een metamorfose gehad en nu zijn de omliggende straten aan de beurt. Woningstichting Woensdrecht wil dat samen met de inwoners gaan doen.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Canadese leerlingen zingen in Den Enghel (video)

BERGEN OP ZOOM - Ruim dertig Canadese leerlingen waren woensdagmiddag in Bergen op Zoom om een bezoek te brengen aan de begraafplaats aan de Ruytershoveweg, de Canadalaan en om te zingen in Den Enghel.              

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Adrianohuis is bijna klaar, eerst verbouwen en personeel werven (video)

BERGEN OP ZOOM - Het Adrianohuis in Bergen op Zoom is bijna klaar voor gebruik. De officiële opening van het verzorgingshuis voor mensen met een verstandelijke beperking staat gepland in april volgend jaar, maar er moet nog wel genoeg gebeuren voor het open gaat.

Lees meer
MOERSTRATEN

Roosendaalse Lijst wil duidelijkheid over voormalige school Moerstraten

MOERSTRATEN - De Roosendaalse Lijst wil duidelijkheid over het bestemmingsplan van het gebouw waarin tot de zomer 2016 de Theresiaschool in huisvestte. Daarom heeft de partij vragen gesteld aan het college.        

Lees meer
ROOSENDAAL

Ongeval op A58 bij Roosendaal: auto klapt op vrachtwagen

ROOSENDAAL - Bij een botsing op de A58 is woensdagavond een automobilist gewond geraakt. De auto is vermoedelijk achterop een vrachtwagen geklapt.

Lees meer
ROOSENDAAL

Jacques Broos benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau

ROOSENDAAL - Woensdagavond is in wijkhuis 't Dijksteeke Jacques Broos benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau. Burgermeester Jacques Niederer reikte het lintje uit aan de 67-jarige Broos.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL

Drie basisscholen in de streek ontvangen verkeersveiligheidslabel

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - Basisscholen Het Palet en Auris Montaal uit Bergen op Zoom en basisschool Joseph uit Roosendaal hebben het Brabants Verkeersveiligheidslabel (BVL) ontvangen. Een school krijgt het label als verkeersveiligheid een structureel onderdeel is van het schoolbeleid.

Lees meer
ROOSENDAAL

Hennepkwekerij opgerold aan de Zwaanhoefstraat in Roosendaal

ROOSENDAAL - De politie heeft woensdag in een woning aan de Zwaanhoefstraat in Roosendaal een hennepkwekerij opgerold.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Nachtelijk toezicht en extra surveillance politie in Vlierstraat

BERGEN OP ZOOM - Nachtelijk toezicht, extra surveillance van de politie en betere verlichting. Die afspraken zijn gemaakt in een recentelijk overleg tussen bewoners uit de Vlierstraat en omgeving, gemeente, Stadlander, WijZijn Traversegroep en de politie. Aanleiding is de reeks branden in schuurtjes in de achtertuinen van woningen aan de Vlierstraat.

Lees meer
TILBURG/HALSTEREN

Politie zoekt vergeefs naar voortvluchtige crimineel uit Halsteren

TILBURG/HALSTEREN - Het is de politie niet gelukt om woensdag in Tilburg een voortvluchtige crimineel uit Halsteren te arresteren. Het zou gaan om een 27-jarige man.

Lees meer
ROOSENDAAL

Heeren de Wit Transport uit Roosendaal failliet

ROOSENDAAL - Heeren de Wit Transport BV in Roosendaal is door de rechtbank Zeeland-West-Brabant failliet verklaard.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Op weg naar een dementievriendelijke vereniging (video)

BERGEN OP ZOOM - Eén op de vijf mannen en één op de drie vrouwen zal vroeg of laat te maken krijgen met een van de vormen van dementie, waarvan Alzheimer het meest voorkomt, zo is de verwachting. Het is dan ook niet zo gek dat mensen in hun eigen omgeving te maken krijgen met personen die lijden aan deze ziekte, bijvoorbeeld bij de sportvereniging.

Lees meer
ROOSENDAAL

Man bedreigt politie met gespannen kruisboog

ROOSENDAAL - De Roosendaalse politie hield woensdagmorgen rond 06:00 op de Lorentzstraat een 53-jarige verdachte uit Etten-Leur aan die dreigde met een kruisboog.  

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Petitie voor behoud voorgevel 't Ketrientje

BERGEN OP ZOOM - Aannemer Paul Brooijmans uit Bergen op Zoom is op Facebook een petitie gestart voor behoud van de voorgevel van ’t Ketrientje. TanteLouise wil het gebouw volledig slopen en er zorgappartementen bouwen.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Bergse politie neemt auto in beslag na controles

BERGEN OP ZOOM - De Bergse politie heeft dinsdag meerdere adressen binnen de gemeente bezocht in verband met openstaande geldboetes en straffen. Onder meer één auto is in beslag genomen.      

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Studio Pepernoot vanaf vrijdag elke schooldag op ZuidWest TV

BERGEN OP ZOOM - Studio Pepernoot is terug! En hoe! Dit jaar kan je voor het eerst elke schooldag kijken naar een nieuwe uitzending. De eerste aflevering is te zien op vrijdag 16 november.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Geen treinverkeer van Bergen op Zoom naar Zeeland door aanrijding

BERGEN OP ZOOM - Tussen Bergen op Zoom en Zeeland reden dinsdag een tijdje geen treinen. Rond 10.45 uur vond er op de spoorwegovergang aan de Fianestraat een aanrijding plaats tussen een goederentrein en een persoon.

Lees meer
BERGEN OP ZOOM

Huishoudens en winkels in binnenstad Bergen op Zoom hebben weer stroom

BERGEN OP ZOOM - De huishoudens en bedrijven die maandag zonder stroom kwamen te zitten door de ontploffing in het transformatiehuisje, hebben allemaal weer stroom. Dat laat de gemeente Bergen op Zoom weten.

Lees meer
ROOSENDAAL

De Kring zet grote stap naar schoon theater

ROOSENDAAL - Theater de Kring in Roosendaal heeft in samenwerking met negentien andere theaters in Zuid-Nederland het Convenant GreenStages2020 ondertekend. De twintig theaters gaan voor een periode van drie jaar met elkaar samenwerken op gebied van duurzaamheid.    

Lees meer
WEST-BRABANT

Geldinjectie voor politie om drugsproblematiek aan te pakken

WEST-BRABANT - De politie in Brabant krijgt miljoenen extra om de drugsproblematiek aan te pakken. Zo is er voor de politie Zeeland-West-Brabant 6,2 miljoen euro gereserveerd.

Lees meer