TV Gemist

In de eerste aflevering van 'Meedoen! Maar hoe?' volgt Marlies het traject van statushouder Adnan Alnoneh. Adnan was in Syrië profvoetballer en heeft zijn studie als accountant afgerond aan de universiteit. Hij vluchtte voor de oorlog uit Damascus. Na in meerdere AZC's in Nederland te hebben gezeten kwam hij twee jaar geleden terecht in Bergen op Zoom. Zijn vrouw Reem vluchtte ook naar Nederland en hier werd hun zoontje geboren. Door het netwerk van Samen in de Regio kwam hij terecht bij Mepavex Logistics waar hij nu een werkstage loopt. We volgen hem bij zijn inburgeringscursus bij EBC en bij zijn voetbalclub MOC in Bergen op Zoom.

Meedoen Maar hoe

Meedoen Maar hoe

Meedoen! Maar hoe?

05 oktober 2017

Marlies gaat in deze nieuwe aflevering van Meedoen! Maar hoe? in gesprek met taalambassadeur Jan Kemps. Hij spreekt uit ervaring, want tot voor kort was hij zelf nog laaggeletterd. Bibliotheek Het Markiezaatheeft een speciaal taalhuis, Esther Hartog vertelt daar alles over. Wethouder Yvonne Kammeijer licht toe waarom zij het belangrijk vindt dat er speciale programma's zijn om laaggeletterdheid te bestrijden. En Saskia De Kind van Samen in de Regio onderstreept het belang van hun netwerk waarin organisatie zoals Stichting Samen Werken en Wijzijn Bergen op Zoom samen werken om o.a. het taalcafé mogelijk te maken.

Meedoen Maar hoe

Meedoen! Maar hoe?

28 september 2017

Marlies gaat in deze nieuwe aflevering van Meedoen! Maar hoe? op bezoek bij Samantha. Zij kwam na een uit huis plaatsing in een begeleid wonen traject terecht. Inmiddels heeft ze een eigen huisje en heeft ze via Toine van het Werkgevers Servicepunt een baan bij Versselect. Ook bezoekt Marlies Tim op zijn werk bij de Friet Fabriek. Sabrina van Dijk van Samen in de Regio licht de rol van haar organisatie toe bij dit traject.