TV Gemist

In de derde aflevering van Meedoen! Maar hoe? ontmoet Marlies Damin en Keano. Zij zitten op basisschool De Kreek in Bergen op Zoom en volgen via de FitFabriek een traject om af te vallen. Iedere week krijgen ze o.a. extra gymlessen, voedingsadvies en trainen ze met een personal trainer. Samen in de Regio is het netwerk dat de verschillende instanties bij elkaar heeft gebracht.

Meedoen Maar hoe

Meedoen Maar hoe

Meedoen! Maar hoe?

05 oktober 2017

Marlies gaat in deze nieuwe aflevering van Meedoen! Maar hoe? in gesprek met taalambassadeur Jan Kemps. Hij spreekt uit ervaring, want tot voor kort was hij zelf nog laaggeletterd. Bibliotheek Het Markiezaatheeft een speciaal taalhuis, Esther Hartog vertelt daar alles over. Wethouder Yvonne Kammeijer licht toe waarom zij het belangrijk vindt dat er speciale programma's zijn om laaggeletterdheid te bestrijden. En Saskia De Kind van Samen in de Regio onderstreept het belang van hun netwerk waarin organisatie zoals Stichting Samen Werken en Wijzijn Bergen op Zoom samen werken om o.a. het taalcafé mogelijk te maken.

Meedoen Maar hoe

Meedoen! Maar hoe?

28 september 2017

Marlies gaat in deze nieuwe aflevering van Meedoen! Maar hoe? op bezoek bij Samantha. Zij kwam na een uit huis plaatsing in een begeleid wonen traject terecht. Inmiddels heeft ze een eigen huisje en heeft ze via Toine van het Werkgevers Servicepunt een baan bij Versselect. Ook bezoekt Marlies Tim op zijn werk bij de Friet Fabriek. Sabrina van Dijk van Samen in de Regio licht de rol van haar organisatie toe bij dit traject.