BERGEN OP ZOOM - Stichting Vastenavend, verantwoordelijk voor het uitdragen en organiseren van de traditionele zijde van het vastenavendfeest, is op zoek naar een nieuwe bron voor inkomsten.

Vorig jaar was er “het Bergs Zoet’ouwertje”, een dropje gemaakt speciaal voor de Vastenavend. De opbrengsten hiervan kwamen ten goede aan de Stichting Vastenavend. 

Dit jaar presenteert de Stichting een broodtrommel en drinkfles, met daarop afbeeldingen van onder meer de Prins, Steketee, De Nar en de Grootste Boer. Deze zijn te koop voor 9,95 Euro op diverse verkooppunten. De opbrengsten hiervan gaan naar de stichting.

Dennis van Tilborg, woordvoerder van de Stichting Vastenavend, laat in een reactie weten dat deze vorm van verkoop nodig is, mede door de veranderende tijd en het daarbij horende patroon van de inkomsten van de stichting. Als voorbeeld noemt van Tilborg de teruglopende opbrengsten van het Vastenavend CeeDeeke (De cd met daarop het vastenavendliedje,red.) "Natuurlijk boren we liever een duurzame bron aan, maar die ligt nog niet voorhanden", aldus van Tilborg.