Leerlingen Zuidwesthoekcollege doen mee aan Elfstedenzwemtocht

OSSENDRECHT - Leerlingen en docenten van het ZuidWestHoek College uit Ossendrecht zwemmen mee met olympisch kampioen Maarten van der Weijden tijdens zijn Elfstedenzwemtocht. Op 18, 19 en 20 augustus gaat Van der Weijden in totaal 200 kilometer zwemmen langs de elf Friese steden bekend van de Elfstedentocht. Het doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker.

In iedere stad waar Maarten voorbij zwemt, zal het team van het ZuidWestHoek College 500 meter achter hem aanzwemmen. In totaal gaan zij dus 5,5 kilometer zwemmen voor het goede doel.

Training

Tot aan de start op zaterdag 18 augustus moet er nog flink getraind worden door de leerlingen. Sinds de kerstvakantie worden er iedere donderdagochtend stipt om zeven uur baantjes getrokken. In mei is de groep zelfs afgereisd naar Friesland om daar te oefenen en ook in de zomervakantie wordt er hard getraind. Zo wordt er met regelmaat gezwommen in de Galderse Meren bij Breda en in de zwembaden in Hoogerheide en Rucphen.

Mediaspektakel

De Elfstedenzwemtocht zal een waar mediaspektakel worden. De NOS zal de aankomst in Leeuwarden rechtstreeks uitzenden en minister-president Mark Rutte zal de laatste stempel zetten op de kaart van Maarten.