Waterstofauto en Solar Boat op Themadag Duurzaamheid

ROOSENDAAL - Een boot die vaart op zonne-energie en een auto die rijdt op waterstof. Ze zijn op zaterdag 25 mei te bekijken in Roosendaal, op de Themadag Duurzaamheid.

Bedrijventerrein Majoppeveld in Roosendaal is zaterdag 25 mei waarschijnlijk één van de meest duurzame plekken in de regio. Op de Themadag Duurzaamheid laten groene bedrijven zien wat er allemaal mogelijk is om milieuvriendelijker te leven en werken. En daar zitten bijzondere dingen bij, zoals de Solar auto van Vattenfall (het vroegere Nuon). Deze Solar auto won eind vorig jaar de zuinigheidswedstrijd in Zuid Afrika. Zaterdag rijdt hij op het terrein bij de Sligro in Roosendaal.

Solar Boat en waterstofauto

De TU in Delft brengt een Solar boat mee naar Roosendaal, een boot op zonne-energie dus. De studenten van de TU hebben grote ambities en geven presentaties over hun duurzame toekomstplannen.

Autodealers uit Roosendaal laten zien hoe je op een milieuvriendelijkere manier kunt autorijden. Bezoekers kunnen niet alleen kennismaken met een auto die helemaal elektrisch rijdt, maar ook met een auto die rijdt op waterstof. Ze mogen ook zelf een ritje maken om te voelen hoe het is om in een elektrische auto te rijden.

Gratis toegang

Er staan op bedrijventerrein Majoppeveld in Roosendaal ook kraampjes waar ondernemers laten zien wat ze te bieden hebben op het gebied van duurzaamheid. Het evenement is op het parkeerterrein van Parkmanagement aan de Leemstraat 6 in Roosendaal en duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Op de website van de Themadag Duurzaamheid staat het volledige programma.