Scholieren proeven cultuur op festival Artisjok

ROOSENDAAL - Leerlingen van havo en vwo in Roosendaal kunnen op festival Artisjok weer kennismaken met kunst en cultuur uit de regio. Festival Artisjok is op maandag 27 mei.

Tijdens festival Artisjok zijn er meer dan twintig culturele workshops. De scholieren mochten er drie uitkiezen waar ze maandag 27 mei aan mee wilden doen. Het workshopaanbod varieert van HipHop Dans tot het maken van draagbare kunst, van graffiti tot fotobewerking en van zingen tot het maken van slapstick theater.

Verrassende openingsact

Festival Artisjok laat scholieren kennismaken met alle vormen van cultuur. Er is uitgebreid aandacht voor beeldende kunst, dans, erfgoed, media, literatuur, muziek en theater. Het festival begint ’s ochtends in theater De Kring. Daar verzamelen 550 leerlingen zich voor de verrassende openingsact. Daarna verspreiden ze zich over de Roosendaalse binnenstad op weg naar de verschillende workshops.

Voorbereiding vierdejaars

Het is de 19e keer dat Artisjok wordt gehouden in Roosendaal. Het festival is specifiek bedoeld voor scholieren die het vak CKV, culturele en kunstzinnige vorming, volgen. Artisjok wil leerlingen uit het derde jaar have en vwo goed voorbereiden op CKV in het vierde jaar. Dan kunnen de scholieren zich in het vierde jaar verder in de kunst verdiepen.