GBWP wil nieuwe geluidsschermen aan IJslandpad

Foto: GBWP

BERGEN OP ZOOM - Politieke partij GBWP wil dat de geluidsschermen bij het woonwagencentrum aan het IJslandpad in Bergen op Zoom worden vervangen. GBWP stelt hierover schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders.

De GBWP vraagt of de gemeente Bergen op Zoom wil kijken of de geluidsschermen aan het IJslandpad vervangen kunnen worden. En of er geld voor zou zijn om dat te doen. Op andere plekken langs de Randweg Noord zijn schermen waar nodig vervangen door schermen van duurzaam materiaal. De GBWP zegt dat de houten schermen bij het woonwagencentrum gebroken zijn tijdens maaiwerkzaamheden. En aan de onderkant zijn ze aan het rotten.

Hogere schermen

Volgens de GBWP is het noodzakelijk de kapotte geluidsschermen te vervangen door duurzame en vooral ook hogere schermen. “De bewoners hebben daarmee minder overlast van het geluid dat van de Randweg Noord komt,” aldus de partij.

Houtwal opknappen

Ook wil de GBWP aandacht voor de houtwal achter de geluidsschermen. “Bij stormachtig weer vliegen de nodige takken richting woonwagenkamp en/of randweg,” schrijft de partij aan burgemeester en wethouders. De GBWP wil dan ook dat de houtwal wordt opgeknapt en er onderhoud aan wordt gepleegd.